h

Nieuws uit 2018

11 december 2018

TIJD VOOR RECHTVAARDIGE PENSIOENEN!

Foto: Richard van Dok / SP

Het kabinet heeft het pensioenakkoord geblokkeerd. Dat is schandalig. SP-Tweede Kamerlid Bart van Kent nodigt u daarom uit voor een bijeenkomst over onze pensioenen. Hoe denkt u dat het nu verder moet met onze pensioenen? Wat vindt u van de plannen van het kabinet? Hoe zorgen we voor een fatsoenlijke oude dag voor iedereen? Die vragen gaan we met elkaar beantwoorden op zaterdag 15 december tussen 14:00 en 16:00 uur.

Lees verder
20 november 2018

Eindelijk komt er duidelijkheid over de begroting en verdienmodel Weener XL

Foto: Richard van Dok / SP

Dankzij een voorstel van de SP worden vragen over de begroting alsnog beantwoord. Ook komt er duidelijkheid over het verdienmodel van Weener XL. Het voorstel, mede ingediend door de PvdA en 50PLUS, riep hier toe op. Subsidies leken te zijn verdampt, maar waren nu onder inkooprelaties geschaard, maar hoe en wat… dat kon niet worden beantwoord.

Lees verder
20 november 2018

Voorstel SP aangenomen: we moeten de huizenbeleggers stoppen

Foto: Richard van Dok / SP

Dinsdag 13 november heeft de SP Den Bosch een voorstel gedaan om te analyseren hoe actief huizenbeleggers zijn binnen de gemeente. Dit voorstel is unaniem aangenomen. Ook wordt er bekeken welke maatregelen we lokaal kunnen nemen om dit opkopen tegen te gaan. De SP kreeg signalen vanuit de makelaardij dat er veel huizen worden verkocht aan beleggers. Een succes dus, dat hier nu eindelijk aandacht voor is.

Lees verder
14 november 2018

Schimmelwoningen worden niet langer meer geaccepteerd in Den Bosch!

Foto: Richard van Dok / SP

De SP in Den Bosch heeft een groot succes behaald. De gemeente gaat er bij woningbouwcorporaties op aandringen dat zij al hun huurders gaan vragen of zij last van schimmel, vocht en/of tocht hebben. Dit gaat om ongeveer 22.000 huurhuizen. Ook moeten corporaties bij klachten samen met bewoners een plan van aanpak opstellen. Opvallend is dat GroenLinks, Rosmalens Belang en D66 dit voorstel van de SP niet steunden.

Lees verder
6 november 2018

Samen actie voeren helpt! Zayaz gaat woningen in de Kruiskamp aanpakken

Foto: Richard van Dok / SP

14 september hebben bewoners en de SP bij Zayaz een zwartboek aangeboden, omdat hun huizen in slechte staat zijn. Maar liefst 107 huurders hadden aangegeven last te hebben van schimmel. Door het zwartboek is Zayaz ook zelf een onderzoek gestart, met maar liefst 158 reacties. Ook hier is Zayaz van geschrokken, ze beloven een aanpak!

Lees verder
31 oktober 2018

SP pleit voor grootschalig onderzoek naar schimmelhuizen

Foto: Richard van Dok / SP

SP pleit voor grootschalig onderzoek naar schimmelhuizen, wethouder Geers ziet schimmelwoningen slechts als een betiteling van de SP.

Lees verder

Pagina's

U bent hier