h

Nieuws uit 2022

22 juni 2022

SP Jongeren Den Bosch zoeken huisjesmelker van het jaar

Foto: SP

Op het Kappelaans Koopmansplein stonden op zaterdag de 18e de SP Jongeren den Bosch om hun actie af te trappen voor de Huisjesmelker van het jaar. Via deze actie wil de jongerengroep aandacht vestigen op malafide huisbazen die te veel geld vragen voor slecht onderhouden kamers en op die manier goud geld verdienen over de ruggen van de huurders.

Lees verder
21 juni 2022

Fractie SP Den Bosch gaat voor uitgebreide opkoopbescherming

Foto: SP

In de raadsvergadering van 14 juni 2022 heeft de fractie van SP Den Bosch het direct ingaan van een opkoopbescherming gesteund. Hierdoor dient een koper van een bestaande koopwoning deze zelf in de eerste jaren te bewonen. Deze regeling is maar voor een beperkt aantal woningen toepasbaar en daarom heeft de SP een motie mee ingediend om op termijn meer koopwoningen onder deze regeling te laten vallen.

Lees verder
4 juni 2022

Fractie SP Den Bosch stemt tegen bestuursakkoord 2022-2025

De SP Fractie van de gemeente Den Bosch heeft tegen het gemeentelijk bestuursakkoord 2022-2025 gestemd. De SP vindt dat er minimaal 40% sociale huur nieuwbouw moet komen, maar een motie van de SP hiertoe is door de coalitie verworpen. Daarmee is het akkoord met maar 30% sociale huur nieuwbouw voor de SP Den Bosch onaanvaardbaar.

Lees verder
29 mei 2022

Bossche SP nieuwsbrief Mei 2022

Foto: SP

De sociale nieuwsbrief van Den Bosch, met deze maand o.a. artikelen over de energietoeslag, huurverhoging, op gesprek in graafsewijk-zuid, nieuwbouw 1e Hambaken. Lees alles hierover in de: Bossche SP nieuwsbrief

Lees verder
25 mei 2022

Gemeente Den Bosch negeert SP oproep tot huurmatiging

De woningcorporaties leggen weer standaard de maximale huurverhoging (2,3%) op aan bewoners van sociale huurwoningen. SP Den Bosch heeft de gemeente opgeroepen om bij de verhuurders aan te dringen om dit te voorkomen en te pleiten voor een landelijke huurbevriezing. De gemeente geeft hier echter geen gevolg aan.

Lees verder
18 mei 2022

SP Den Bosch vraagt om simpeler en daadkrachtiger energie toeslag aanpak

Foto: SP

SP Den Bosch stelt vragen over het nut van het grote aantal vragen die gesteld worden bij de energie toeslag aanvraag. Ook dringen wij aan om meer inwoners met een laag inkomen die al in beeld zijn aktief te benaderen. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier