h

Nieuws uit 2024

30 maart 2024

Qu de Veer krijgt Zilveren Tomaat opgespeld bij afscheid

Foto: SP Den Bosch

Na 41 jaar namen we vandaag afscheid van Qu de Veer als bestuurslid. Hij heeft zich decennialang haast onvermoeibaar ingezet voor de SP en de Zilveren Tomaat (de hoogste onderscheiding die een SP afdeling kan toekennen) die hij ontving is dan ook dik verdiend. Is het nu tijd voor andere dingen? Tuurlijk. Maar hij blijft een actief betrokken lid (want dat heeft hij ons zelf beloofd!).

Lees verder
26 maart 2024

Bewoners Citadelhofje en SP Den Bosch presenteren lied en boek

Foto: SP Den Bosch

Bewoners van het Citadelhofje en SP Den Bosch hebben samen een lied en boek gepresenteerd tijdens een actie bijeenkomst van 25 maart. Samen strijden ze voor het behoud van hun huis, van hun hofje. Het hofje wordt met sloop bedreigd. Er waren tientallen mensen bij de bijeenkomst, waar ook Erfgoedvereniging Heemschut bij aanwezig was.

Lees verder
8 maart 2024

SP-succes, er komen meer sociale huurhuizen bij Brabantbad

Foto: SP Den Bosch

Al jaren speelt de discussie wel of niet bouwen op de plek van voormalig Brabantbad bij het Prins Hendrikpark. De SP publiceerde vorige week nog hun opinie hierover: alleen bouwen als er echt flink sociaal wordt gebouwd. Een voorstel van de SP om nog een tweede toren, of een aanzienlijk deel daarvan te laten te verhuren door woningbouwcorporatie Zayaz, is aangenomen. Zo komen er meer betaalbare huizen en fors meer sociale huur bij.

Lees verder
23 februari 2024

Bewoners Bomenlandflat in actie tegen Heimstaden: ‘Help ons nou toch!’

Foto: Jade de Mol

Achterstallig onderhoud, kou, tocht, vocht en hoge servicekosten maar bar weinig service: de bewoners van de Bomenlandflat in Den Bosch zijn er klaar mee. Woningcorporatie Heimstaden doet hoogstens mondjesmaat wat wel beloofd wordt, maar waar de huurders gewoon volop recht op hebben: een leefbare, prettige woning. De bewoners gingen naar het kantoor van Heimstaden in Eindhoven om een zwartboek aan te bieden en werden daarbij gesteund door de SP Den Bosch en de Bond Precaire Woonvormen (BPW).

Lees verder
19 februari 2024

Woontorens bij de IJzeren Vrouw, wat vindt SP Den Bosch?

Foto: SP Den Bosch

De discussie over de drie geplande woontorens op de locatie van het voormalige Brabantbad bij de IJzeren Vrouw speelt inmiddels ruim twee jaar. In maart 2024 zal de gemeenteraad een besluit nemen over het bestemmingsplan en kan de voorbereiding van het project beginnen. In dit stuk leggen we het standpunt van de Bossche SP afdeling uit waarmee we de discussie ingaan.

Lees verder
16 februari 2024

HUURDERS BOMENLANDFLAT KOMEN SAMEN MET SP DEN BOSCH EN BPW IN ACTIE TEGEN SLECHT ONDERHOUD

Foto: SP Den Bosch

Sinds de Bomenlandflat aan de Lagelandstraat in Den Bosch is overgenomen door Heimstaden, wordt er bijna geen onderhoud meer gepleegd. De communicatie laat ook veel te wensen over, op klachten word nauwelijks gereageerd.

Lees verder

Pagina's

U bent hier