h

Nieuws uit 2023

18 december 2023

Goedbezochte ledenavond bij SP Den Bosch

Foto: SP Den Bosch

Afgelopen woensdag hebben wij samen gesproken over de lokale campagne, verkiezingsuitslag en de ontwikkelingen van de laatste tijd zoals het aftreden van Lilian Marijnissen en het aantreden van onze nieuwe fractievoorzitter Jimmy Dijk.

Lees verder
8 november 2023

Bewoners Citadelhofje delen hun eigen buttons uit, voor behoud van hun hofje

Foto: SP Den Bosch

Komende zaterdag, ja op 11/11, vanaf 10.30u worden ze uitgedeeld, op het Kerkpleintje: de enige echte ‘Behoud het Citadelhofje’ buttons. Geen emblemen, maar buttons die je direct op kunt spelden. Op de button staat de alleszeggende quote van Tante Wil, die al 50 jaar op het hofje woont: ‘Duurzaam… Jah, da ben ik ôk nie, moar da wil toch nie zegge dak meteen noar de Dela moet!’

Lees verder
3 november 2023

Bewoners Citadelhofje voelen zich geschoffeerd, er is geen onderzoek naar verduurzaming van hun huizen

Foto: SP Den Bosch

Al van begin af aan strijden de bewoners van het Citadelhofje voor behoud van hun huizen. Eind 2022 lazen ze in de krant dat hun huis, hun thuis, mogelijk gesloopt zou moeten worden voor een nieuw Design Museum. Begin oktober viel dan de brief op de mat van woningbouwcorporatie Brabant Wonen, met de boodschap: we gaan uw huis slopen. Het zou lastig te verduurzamen zijn en gasloos maken zou onmogelijk zijn. Maar op basis waarvan???

Lees verder
9 oktober 2023

Open dag Weener XL: trots en teleurstelling

Foto: SP Den Bosch

Met enige trots werd zaterdag 7 oktober het nieuwe Weener XL pand opengesteld voor publiek: open dag, met ballonnen en koffie, maar ook beveiliging en natuurlijk de SP!

Lees verder
4 oktober 2023

Brabant Wonen wil stuk Bossche gemeenschap, het Citadelhofje, slopen

Foto: SP Den Bosch

Dinsdag 3 oktober kregen de bewoners aan het Citadelhofje het bericht dat Brabant Wonen hun huizen wil slopen. Dit werd mondeling medegedeeld en de bewoners die niet thuis waren hadden de brief op de mat liggen. De sloop hing al even bij de huurders boven het hoofd, mogelijk voor de nieuwbouw van het Design Museum. Ondanks de meer dan 2500 steunbetuigingen  voor behoud van het hofje, die de bewoners met de SP ophaalden.

Lees verder
13 september 2023

SP Den Bosch organiseert bus naar Prinsjesdagprotest in Den Haag

Foto: SP Den Bosch

De SP in Den Bosch gaat met bewoners uit de Hambaken op 17 september, de zondag voor Prinsjesdag, naar het PrinsjesdagProtest in Den Haag. De partij heeft de afgelopen maanden met duizenden mensen gesproken over de gestegen prijzen voor de zorg, de huren, de energie, en het openbaar vervoer. Het doel van het protest is om de kosten omlaag te krijgen en geplande bezuinigingen op de zorg van tafel te krijgen.  De SP zet vanuit het hele land gratis bussen in. Aanmelden kan via www.prinsjesdagprotest.nl.

Lees verder

Pagina's

U bent hier