h

Citadelhofje

Volg hier het nieuws omtrent het mooiste hofje van Den Bosch.

26 maart 2024

Bewoners Citadelhofje en SP Den Bosch presenteren lied en boek

Foto: SP Den Bosch

Bewoners van het Citadelhofje en SP Den Bosch hebben samen een lied en boek gepresenteerd tijdens een actie bijeenkomst van 25 maart. Samen strijden ze voor het behoud van hun huis, van hun hofje. Het hofje wordt met sloop bedreigd. Er waren tientallen mensen bij de bijeenkomst, waar ook Erfgoedvereniging Heemschut bij aanwezig was.

Lees verder
8 november 2023

Bewoners Citadelhofje delen hun eigen buttons uit, voor behoud van hun hofje

Foto: SP Den Bosch

Komende zaterdag, ja op 11/11, vanaf 10.30u worden ze uitgedeeld, op het Kerkpleintje: de enige echte ‘Behoud het Citadelhofje’ buttons. Geen emblemen, maar buttons die je direct op kunt spelden. Op de button staat de alleszeggende quote van Tante Wil, die al 50 jaar op het hofje woont: ‘Duurzaam… Jah, da ben ik ôk nie, moar da wil toch nie zegge dak meteen noar de Dela moet!’

Lees verder
3 november 2023

Bewoners Citadelhofje voelen zich geschoffeerd, er is geen onderzoek naar verduurzaming van hun huizen

Foto: SP Den Bosch

Al van begin af aan strijden de bewoners van het Citadelhofje voor behoud van hun huizen. Eind 2022 lazen ze in de krant dat hun huis, hun thuis, mogelijk gesloopt zou moeten worden voor een nieuw Design Museum. Begin oktober viel dan de brief op de mat van woningbouwcorporatie Brabant Wonen, met de boodschap: we gaan uw huis slopen. Het zou lastig te verduurzamen zijn en gasloos maken zou onmogelijk zijn. Maar op basis waarvan???

Lees verder
4 oktober 2023

Brabant Wonen wil stuk Bossche gemeenschap, het Citadelhofje, slopen

Foto: SP Den Bosch

Dinsdag 3 oktober kregen de bewoners aan het Citadelhofje het bericht dat Brabant Wonen hun huizen wil slopen. Dit werd mondeling medegedeeld en de bewoners die niet thuis waren hadden de brief op de mat liggen. De sloop hing al even bij de huurders boven het hoofd, mogelijk voor de nieuwbouw van het Design Museum. Ondanks de meer dan 2500 steunbetuigingen  voor behoud van het hofje, die de bewoners met de SP ophaalden.

Lees verder
11 september 2023

‘Deelname’ Citadelhofje aan Open Monumentendag 2023 daverend succes

Foto: SP Den Bosch

Afgelopen zaterdag 9 september veel mensen het Citadelhofje bezocht, tijdens Open Monumentendag. De bewoners en de Bossche SP hadden zelf het hofje toegevoegd aan de te bezoeken monumenten inclusief blauwe bewegwijzering. Het heeft geholpen! Heel veel mensen hebben een kijkje genomen op Citadellaan 34, bij ‘Tante’ Wil thuis.

Lees verder
7 september 2023

Citadelhofje doet mee, eindelijk is Open Monumentendag 2023 compleet!

Foto: SP Den Bosch

9 september is het weer zover, Open Monumentendag. Allerlei monumenten zetten dan hun deuren open voor iedereen die er een kijkje wil nemen. Eén belangrijk en uniek stukje Den Bosch was vergeten, het Citadelhofje. Gelukkig is het gelukt en is Open Monumentendag 2023 nu echt compleet. Het huis aan de Citadellaan 34 opent haar deuren deze dag. Tante Wil heeft de koffie klaar tussen 12.00u en 15.00u.

Lees verder
19 juni 2023

Veel steunbetuigingen opgehaald voor ‘Red het Citadelhofje’

Foto: SP Den Bosch

Zaterdag 17 juni stonden bewoners van het Citadelhofje in de binnenstad van Den Bosch om steunbetuigingen op te halen om ‘hun’ Citadelhofje te redden. De Bossche SP steunt de bewoners en hielp mee. Het hofje dreigt te moeten worden gesloopt voor de nieuwbouw van het Design Museum. Veel mensen hebben al getekend, maar de bewoners en de SP willen nog meer steunbetuigingen.

Lees verder
29 maart 2023

SP Den Bosch: Red het Citadelhofje, verhuis Design Museum naar voormalig V&D pand

Foto: SP Den Bosch

Onlangs is bekend geworden dat het pand aan de Schapenmarkt 2, ook wel bekend als het oude V&D gebouw, vrij is per 26 maart. Voor de bewoners van het Citadelhofje de hoop dat dat een geschikte locatie is voor het nieuwe Design Museum en hun hofje niet langer hoeft te wijken. Daarom zijn er nu grote stickers geplakt met de tekst: Waarom komt hier geen Design Museum? Red het Citadelhofje!

Lees verder
16 februari 2023

SP stelt vragen aan minister De Jonge over het Citadelhofje

Foto: SP Den Bosch

Sandra Beckerman, Tweede Kamerlid voor de SP, heeft minister De Jonge vragen gesteld over het Citadelhofje. Het bekende hofje aan de Citadellaan, dat moet verdwijnen voor de nieuwbouw van het Design Museum. Beckerman sprak ook tijdens de opening van Museum Citadelhof op 28 januari, eerder dit jaar.

Lees verder
28 januari 2023

Museum Citadelhof geopend

Foto: SP Den Bosch

28 januari hebben bewoners aan het Citadelhofje en de SP Den Bosch Museum Citadelhof geopend, inclusief fototentoonstelling en eigen logo. Bewoners van de huurhuizen willen niet wijken voor de nieuwbouw van het Designmuseum (a €43,6 miljoen). De bewoners zijn in actie gekomen voor behoud van hun thuis, lees hier en hier. Vorige week woensdag is er een site gelanceerd om steun te verzamelen voor de bewoners. Er waren 150 mensen aanwezig tijdens de opening. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier