h

Nieuws van de afdeling

6 mei 2024

Stuur een Brabander naar Brussel!

Foto: SP Den Bosch

Op 6 juni mogen we weer naar de stembus. Dit keer voor de verkiezingen voor het Europees Parlement. En als derde op de SP-lijst staat Bram Roovers, een 25-jarige Bosschenaar die Brabant in Brussel wil vertegenwoordigen.

Lees verder
18 april 2024

Bewoners Boschveld eisen beter onderhoud en gezonde huizen!

Foto: SP Den Bosch

Er waren ruim 40 bewoners uit de Kelvin-, Röntgen-, en Ampèrestraat aanwezig op de bijeenkomst in de BBS Boschveld. De bijeenkomst was georganiseerd door Wijkraad OBB en SP Den Bosch. Ze kwamen samen om Zayaz te confronteren met het slechte onderhoud, vocht, tocht, schimmel en kapotte riolering. Het onderhoud is al lang beneden peil. Daarom kreeg Zayaz ruim 60 handtekeningen aangeboden, van bewoners die gezonde en goede huizen willen!

Lees verder
18 april 2024

SP grijpt in; zonnepanelen bewoners ‘De Muntel’ moeten kunnen blijven

Foto: SP Den Bosch

Op 15 april viel er in het Brabants Dagblad een artikel te lezen over zonnepanelen die weer van daken gehaald moeten worden in de wijk ‘De Muntel’. In totaal gaat het om 140 panelen op de huizen in de Busschietersstraat en aan het Rietpolderplein. De bewoners namen hun aandeel in de energietransitie en verlaagden zo hun energierekening. Dat dreigde te moeten worden teruggedraaid. En dat allemaal om dat alle huizen in de wijk als een ‘rijksbeschermd stadsgezicht’ zijn bestempeld. Ook de jaren ’70 huizen waar het nu om gaat. Dankzij de SP mogen de panelen vooralsnog blijven liggen.

Lees verder
30 maart 2024

Qu de Veer krijgt Zilveren Tomaat opgespeld bij afscheid

Foto: SP Den Bosch

Na 41 jaar namen we vandaag afscheid van Qu de Veer als bestuurslid. Hij heeft zich decennialang haast onvermoeibaar ingezet voor de SP en de Zilveren Tomaat (de hoogste onderscheiding die een SP afdeling kan toekennen) die hij ontving is dan ook dik verdiend. Is het nu tijd voor andere dingen? Tuurlijk. Maar hij blijft een actief betrokken lid (want dat heeft hij ons zelf beloofd!).

Lees verder
26 maart 2024

Bewoners Citadelhofje en SP Den Bosch presenteren lied en boek

Foto: SP Den Bosch

Bewoners van het Citadelhofje en SP Den Bosch hebben samen een lied en boek gepresenteerd tijdens een actie bijeenkomst van 25 maart. Samen strijden ze voor het behoud van hun huis, van hun hofje. Het hofje wordt met sloop bedreigd. Er waren tientallen mensen bij de bijeenkomst, waar ook Erfgoedvereniging Heemschut bij aanwezig was.

Lees verder
8 maart 2024

SP-succes, er komen meer sociale huurhuizen bij Brabantbad

Foto: SP Den Bosch

Al jaren speelt de discussie wel of niet bouwen op de plek van voormalig Brabantbad bij het Prins Hendrikpark. De SP publiceerde vorige week nog hun opinie hierover: alleen bouwen als er echt flink sociaal wordt gebouwd. Een voorstel van de SP om nog een tweede toren, of een aanzienlijk deel daarvan te laten te verhuren door woningbouwcorporatie Zayaz, is aangenomen. Zo komen er meer betaalbare huizen en fors meer sociale huur bij.

Lees verder

Pagina's

U bent hier