h

Bewoners Citadelhofje delen hun eigen buttons uit, voor behoud van hun hofje

8 november 2023

Bewoners Citadelhofje delen hun eigen buttons uit, voor behoud van hun hofje

Foto: SP Den Bosch

Komende zaterdag, ja op 11/11, vanaf 10.30u worden ze uitgedeeld, op het Kerkpleintje: de enige echte ‘Behoud het Citadelhofje’ buttons. Geen emblemen, maar buttons die je direct op kunt spelden. Op de button staat de alleszeggende quote van Tante Wil, die al 50 jaar op het hofje woont: ‘Duurzaam… Jah, da ben ik ôk nie, moar da wil toch nie zegge dak meteen noar de Dela moet!’

Cor Houet, bewoner van het hofje: ‘Als fervent Oeteldonker wilden we eigenlijk emblemen doen, maar buttons kunnen mensen natuurlijk direct opspelden. Het is een beperkte oplage van 600 stuks, maar bij groot succes laten we er meer maken. Hoe meer mensen deze button opspelden en ons steunen voor behoud van ons lieflijke Citadelhofje, hoe groter de kans dat we ons huis behouden.’

Cor en een aantal bewoners zijn zelf in de stad en delen de buttons uit. Ook een aantal mensen van de SP zullen ze uitdelen, de SP steunt de bewoners van begin af aan al voor behoud van hun thuis. Ze dragen dan ook graag bij aan deze buttons. ‘Deze buttons zijn toch fantastisch?!’, roept Sander van Hasselt, afdelingsvoorzitter van de SP Den Bosch, luid uit. ‘De uitspraak van Tante Wil is tekenend. Zeker als je nagaat dat de verhuurder, Brabant Wonen, helemaal geen onderzoek heeft gedaan naar de mogelijkheden om de huizen te verduurzamen. Ze willen de huizen gewoon weg hebben, misschien wel voor een nieuw Design Museum. En de huurders… die hebben het nakijken. Wij steunen de huurders en willen het hofje graag behouden,’ zo vervolgt Van Hasselt.

Een groot deel van de buttons is  mogelijk gemaakt door Carnavalswinkel ’T Oetelhuukske. Eigenaresse Marjolijn: ‘Natuurlijk helpen wij de bewoners hun huis te behouden, die huisjes staan er al 100 jaar. Het is toch van de zotte om die te slopen? Voor ons is het geen moeite om wat buttons beschikbaar te stellen. En zijn ze op? Dan maken we gewoon weer nieuwe!’

Foto: SP Den Bosch

 

Dus wil je ook een unieke button voor behoud van het Citadelhofje? Kom zaterdag 11/11 vanaf 10.30u naar het Kerkpleintje en haal ‘m op. Op = op!

Vergeet ook niet de bewoners te steunen op sp.nl/redhetcitadelhofje

Reactie toevoegen

U bent hier