h

Nieuws uit 2019

13 november 2019

SP raadslid Bram van Boven stopt als raadslid

Bram van Boven, fractievoorzitter voor de SP in de Bossche gemeenteraad, neemt ontslag. Na bijna 5 jaar is het voor Van Boven steeds moeilijker te combineren met het jonge gezin en zijn dagelijkse werk. 10 december zal Van Boven afscheid nemen van de gemeenteraad. De eerstvolgende op de lijst is Bram Roovers en dus de eerste kandidaat om de plek van Van Boven als raadslid in te nemen. Cecile Visscher zal het fractievoorzitterschap overnemen.

Lees verder
17 oktober 2019

Den Bosch steunt plan SP en wil af van de verhuurdersheffing

De gemeenteraad van Den Bosch heeft afgelopen woensdag 9 oktober haar steun uitgesproken voor de woningbouwcorporaties die de verhuurdersheffing van tafel willen. Naast steun voor de corporaties gaat de wethouder deze boodschap ook overbrengen bij het kabinet. Een meerderheid van de gemeenteraad steunde het voorstel van de SP. 4 Partijen steunden de oproep niet: VVD, CDA, D66 en Rosmalens Belang.

Lees verder
4 oktober 2019

Bijeenkomst schuldenstelsel

Foto: Richard van Dok / SP

Het experiment is mislukt, het leenstelsel voor studenten werkt niet. Nu bijna alle politieke partijen zich tegen het schuldenstelsel keren lijkt dit stelsel zijn langste tijd te hebben gehad. De generatie studenten die is gaan studeren na de invoering van het schuldenstelsel, wordt de dupe van een mislukt experiment van de politiek. Wij zijn geen proefkonijn. Wij eisen compensatie voor het bedrag dat wij tussen het afschaffen en de herinvoering van de basisbeurs zijn misgelopen!

Lees verder
4 oktober 2019

Bestuur neemt afscheid van Silke Kemp

Foto: Richard van Dok / SP

Silke, hierbij bedanken we je hartelijk voor je inzet. Succes met je opleiding in Den Haag!!!

Lees verder
23 augustus 2019

Voorlichting over regelingen voor lage inkomens

Foto: Richard van Dok / SP

Heb je een laag inkomen of een uitkering? En moeite om rond te komen? De overheid en gemeenten hebben financiële regelingen die je misschien kunnen helpen. Weet jij waar je recht op hebt? De FNV zoekt het voor je uit en helpt je op weg. De financiële steun kan je tientjes, soms honderden euro’s opleveren.
Laat geen geld liggen!

Lees verder
4 juli 2019

SP doet niet mee aan achterkamertjespolitiek inzake Eurovisie Songfestival 2020

Foto: Richard van Dok / SP

De 3 SP fractie leden zijn uit de raad weggelopen toen de besloten vergadering over de geheime stukken van het Eurovisie Songfestival zouden worden besproken. Het ging onder andere over het bidbook en de centen die de gemeente bereid is om voor de organisatie uit te trekken. De SP wil dit in de openbaarheid bespreken in plaats van in de achterkamertjes.

Lees verder

Pagina's

U bent hier