h

SP raadslid Bram van Boven stopt als raadslid

13 november 2019

SP raadslid Bram van Boven stopt als raadslid

Bram van Boven, fractievoorzitter voor de SP in de Bossche gemeenteraad, neemt ontslag. Na bijna 5 jaar is het voor Van Boven steeds moeilijker te combineren met het jonge gezin en zijn dagelijkse werk. 10 december zal Van Boven afscheid nemen van de gemeenteraad. De eerstvolgende op de lijst is Bram Roovers en dus de eerste kandidaat om de plek van Van Boven als raadslid in te nemen. Cecile Visscher zal het fractievoorzitterschap overnemen.

Van Boven is niet over één nacht ijs gegaan in zijn besluit. ‘In oktober 2015, tijdens mijn eerste jaar als raadslid, ben ik vader geworden van een tweeling. De laatste maanden bekruipt me steeds meer het gevoel dat ik mijn gezin te kort doe. Te vaak is mijn stoel aan tafel leeg, of is het snel snel eten en weer door. Ook de basale dingen als voorlezen aan mijn kinderen, sporten, of het gewoon thuis op de bank zitten, schieten er te vaak bij in. Dan gaat het malen en daarom heb ik besloten dit moeilijke besluit te nemen.’

Cecile Visscher wordt de nieuwe fractievoorzitter van de SP fractie, wat ze tot 3 jaar geleden ook was. Ze vindt het jammer dat Van Boven stopt, maar begrijpt zijn keuze: ‘We zullen Bram missen, het was fijn hem in onze fractie te hebben en ook het fractievoorzitterschap heeft hij goed gedaan. Ondanks de drukte die een jong gezin met zich meebrengt heeft hij zich belangeloos ingezet voor onze inwoners. Of het nu gaat om huurders die te maken hebben met schimmel, bewoners waarvan de renovatie niet goed is gegaan, of dat gehandicapten aandacht vragen voor toegankelijkheid van de openbare ruimte… Bram vertegenwoordigde ze in de gemeenteraad.’

Bram Roovers, nu commissielid, zal de vrijkomende plek dus invullen namens de SP. Visscher heeft daar alle vertrouwen in: ‘Bram Roovers is jong, heeft al ervaring in de commissie en is een echte SP’er, dat gaat dus helemaal goedkomen!’

‘Als hij me nodig heeft weet hij me te vinden, want ik blijf uiteraard gewoon actief in de afdeling,’ vult Van Boven aan.

Reactie toevoegen

U bent hier