h

Nieuws uit 2011

22 december 2011

ROOD Den Bosch in actie: posters plakken

Op dinsdagavond 20 december, een koude avond vlak voor Kerstmis, ging ROOD Den Bosch op pad om posters te plakken in de binnenstad. De posters zijn afkomstig uit de ‘Doe Effe Sociaal’-campagne en met kreten als: ‘Wie rijk is mag slim zijn? Doe effe sociaal!’ en ‘Stelen van de armen? Doe effe sociaal!’ wil ROOD Den Bosch laten zien dat het anders kan in Nederland.

Lees verder
1 december 2011

Renske Leijten bij ROOD Den Bosch

Op woensdagavond 30 november was het zover: Tweede Kamerlid voor de SP Renske Leijten kwam een scholing geven aan ROOD Den Bosch. In het zaaltje van café De Gouwe Sleutel kwamen een stuk of veertien enthousiaste mensen bij elkaar om te luisteren en inspiratie op te doen.

Lees verder
29 november 2011

Uitnodiging Scholing: Ideologie van Renske Leijten

Deze uitnodiging is bestemd voor alle ROOD leden van de afdeling Den Bosch.
Jullie zijn van harte uitgenodigd op 30 november voor de scholing van Tweede Kamerlid Renske Leijten.
De scholing zal gaan over de ideologie van de SP. Het programma voor de avond is als volgt:

Lees verder
26 november 2011

ketting van solidariteit groeit in den Bosch

De SP Den Bosch heeft afgelopen zaterdag in het centrum van 's-Hertogenbosch de ketting van solidariteit weer laten groeien.
Deze actie is in gang gezet op te protesteren tegen de bezuiniging van het kabinet op de sociale werkvoorziening. Maar liefst 60.000 banen staan op de tocht.

Lees verder
25 november 2011

De SP wil de technische rapporten sociale huurhuizen inzien.

Orthen-Links staat aan de vooravond van een groot “herstructureringstraject”. Er worden rond de 260 sociale huurhuizen gesloopt. Tijdens de vaststelling van het herstructureringsproces was er, tot grote verrassing van de SP, in eerste instantie sprake van een nieuw technisch onderzoek naar de sociale huurhuizen uit 1953, 1955 en 1993. Wij pleiten al langer voor meer renovatie en minder sloop. Toen bleek dat er in 2000 al een gedegen technisch onderzoek was geweest naar deze huizen, kon er van een nieuw onderzoek geen sprake meer zijn en kreeg de commissie een nieuw raadsvoorstel. Alleen de 12 sociale huurhuizen uit 1993 komen nog in aanmerking voor eventuele renovatie. De SP wilde dit technisch onderzoek inzien maar kreeg 0 op het rekest.

Lees verder
24 november 2011

ROOD gaat weer naar het MBO!

Op woensdagmiddag 23 november stond ROOD Den Bosch weer bij het Koning Willem I College in het kader van de MBO-enquête: het MBO verdient beter. Deze keer waren we te vinden bij de locatie aan de Vlijmenseweg.

Lees verder

Pagina's

U bent hier