h

Renske Leijten bij ROOD Den Bosch

1 december 2011

Renske Leijten bij ROOD Den Bosch

Op woensdagavond 30 november was het zover: Tweede Kamerlid voor de SP Renske Leijten kwam een scholing geven aan ROOD Den Bosch. In het zaaltje van café De Gouwe Sleutel kwamen een stuk of veertien enthousiaste mensen bij elkaar om te luisteren en inspiratie op te doen.

renske leijten den bosch rood

De avond begon met een korte inleiding van afdelingsvoorzitter Will Vugs. Hij vertelde blij te zijn met de ROOD-groep. Hierna volgde een reis door ROOD Den Bosch tot nu toe: wat hebben we al gedaan, en nog belangrijker, wat gaan we nog allemaal doen?

Toen brandde Renske los. Allereerst liet ze ons nadenken over wat ideologie is. Vervolgens kwam er een snelcursus geschiedenis, waarbij de verschillen tussen liberalisme en socialisme duidelijk werden. Er was veel ruimte voor inbreng vanuit de groep, waardoor de avond erg gevarieerd was.

Renske legde vooral de nadruk op het doen. Ga de straat op, ga dingen uitzoeken en ga met de mensen actie ondernemen! Ze sloot af met een rondje waarbij iedereen een actie-idee mocht opperen; iets waar ROOD Den Bosch wat mee zou kunnen. Er kwamen toffe ideeën langs: de huisjesmelker van het jaar, de kluisjes op het MBO, het deurbeleid in het Bossche stapleven, de leegstand en ga maar door.

Het was een interessante avond, waar ROOD Den Bosch weer nieuwe energie heeft opgedaan om actie te voeren.

U bent hier