h

Nieuws uit 2010

26 december 2010

In memoriam Jan Honselaar

Op 22 december vernamen we het nieuws dat op 80 jarige leeftijd Jan Honselaar is overleden. Jan was vooral eind jaren 80 en begin jaren 90 een belangrijk persoon voor de SP in Den Bosch.

Lees verder
21 december 2010

SP stelt vragen inzake het verdwijnen van eetgelegenheid voor minima

Na het sluiten van de Mengelmoes heeft café ‘In ’t Wilt Vercken’ de eetfunctie en de sociale activeringsplaatsen van de Mengelmoes overgenomen. Gebleken is echter dat ‘In ’t Wilt Vercken’ is gestopt met al haar activiteiten (de verhuurder heeft de huur opgezegd).

Lees verder
16 december 2010

Geen parkeergarage aan de Hekellaan!

Anders dan de krant vandaag liet weten, is de SP voor een referendum over de parkeergarage op de Hekellaan. Dat lieten wij Bosch Belang tijdens de raadsvergadering gisteren ook weten. De reden dat wij niet met een interpellatie (ondervraging van het college) instemden, was omdat de raad hierover moet beslissen en niet het college. Wij hebben Bosch Belang dan ook gevraagd er een motie van te maken, maar dat deden ze niet. Jammer, dat deze discussie over een vrij technische kwestie nu de indruk geeft dat de SP voor de bouw van de parkeergarage is en zeer onterecht. Wij hebben al talloze malen geprobeerd (overigens samen met Bosch Belang) een referendum over dit belangrijke onderwerp te krijgen.

Lees verder
13 december 2010

Bewoners Maria-oord in actie voor een echte bus

Terwijl gedeputeerde Lily Jacobs (foto 1) met flyers en gratis koffie aandacht probeerde te krijgen voor de vernieuwde dienstregeling, waren het vooral de bewoners van het Rosmalense verpleeghuis Maria-oord die vanochtend in Uden op het busstation in de belangstelling stonden.

Lees verder
27 november 2010

1500 x: ‘Wij willen werk, geen armoede’

Ruim 1500 mensen kwamen vandaag naar de manifestatie ‘Armoede werkt niet’ in de Brabanthallen in Den Bosch. De afdeling heeft zo'n 15 tal leden geleverd voor hulp voor de organisatie, van verwijzers op het station, uitdelers van lunchpakketjes, tot hulp in de SP-kraam we deden het gevraagde werk.
Al direct na aanvang werden tussenwanden verwijderd om de zaal groter te maken, de belangstelling voor de actie overtrof alle verwachtingen. Emiele Roemer was als fractievoorzitter van de tweede kamerfractie van de SP een van de sprekers. PvdA-leider Job Cohen, FNV-voorzitter Agnes Jongerius en Ad Poppelaars, directeur van de CG-raad steunden de actie met hun aanwezigheid en toespraak.

Lees verder
26 november 2010

Sp den bosch ondersteunt stakingsactie TNT

Vandaag stonden er twee witte tenten buiten het sorteercentrum van TNT opgesteld om alle stakers op te vangen met koffie en koek.

Lees verder

Pagina's

U bent hier