h

SP Den Bosch staat aan de poort bij Weener XL

21 oktober 2022

SP Den Bosch staat aan de poort bij Weener XL

Foto: DTV

De Bossche SP heeft donderdag flyers uitgedeeld aan werknemers van de Weener XL, de werkgever waar mensen zogenaamd beschut werk kunnen doen. Er is veel te doen rondom de Weener XL, toen een aantal weken geleden een memo naar buiten kwam over de werkomstandigheden.

De SP heeft een onafhankelijk onderzoek afgedwongen in de gemeenteraad. Desondanks blijft de SP actief in contact met de medewerkers. Er komt een onderzoek, en toch staat de SP aan de poort.

‘Veel mensen bij Weener XL vroegen zich af of het dan nu stil blijft, in afwachting van het onderzoek. Het is onduidelijk hoe het onderzoek er uit gaat zien, wanneer het begint, wie het gaat doen. Allemaal terechte vragen. Om te laten zien dat wij er nog steeds voor ze zijn, staan we hier’, legt Cecile Visscher, raadslid voor de Bossche SP, uit.

De SP verzamelt nog steeds ervaringen van werknemers van Weener XL. Visscher: ‘Sinds de ophef van een paar weken terug en de aandacht die de wij als SP er aan geven, staat de telefoon roodgloeiend en loopt de email box vol’. 

Overigens komt niet iedereen naar buiten om een flyer aan te pakken. Sommigen worden binnen gehouden omdat de SP aan de poort staat. ‘Dit zegt alles', aldus Visscher, 'waarom worden mensen binnengehouden? Dit is toch belachelijk!?’

Mensen kunnen terecht bij de SP, om hun ervaringen te delen, zowel positieve als minder positieve ervaringen. Ook willen de socialisten samen met de mensen mogelijkheden bedenken voor vervolgstappen.

‘We willen graag de werkomstandigheden verbeteren voor de mensen en dat er een einde komt aan de signalen die we nu krijgen. Gewoon in een veilige werkomgeving je werk met plezier kunnen doen. Dat is alles wat we willen. En dat gaat lukken, als we samen in actie komen!’, besluit Visscher.

Wil je ook je ervaringen met de SP delen, en meehelpen om de werkomstandigheden te verbeteren? Neem dan contact met ons op:

denbosch@sp.nl of bel ons: 06-12500946

Uw contact wordt altijd vertrouwelijk behandeld. 

zie ook:

SP actie in Raad leid tot extern onderzoek naar Weener XL

ans lokhoff (SP): weener xl kan beter opgedoekt worden

SP wil onderste steen boven over werkomstandigheden bij Weener XL

Reactie toevoegen

U bent hier