h

in actie

Wij zetten ons in voor een socialer Den Bosch, waarin de inwoners centraal staan en gemaakte keuzes iedereen ten goede komen. Om te horen wat nodig is gaat de SP in gesprek met inwoners. Door  akties, hulpverlening en het inbrengen van oplossingen in de gemeenteraad proberen we te helpen.

9 september 2022

Hulp nodig of ervaring delen

MELDPUNT: Weener, Toeslagen en Armoede

Lees verder
4 november 2022

SP Den Bosch staat wederom aan de poort bij Weener XL

Net als 2 weken geleden heeft de Bossche SP weer aan de poort gestaan bij Weener XL. De vorige keer zijn er tientallen reacties op de uitgedeelde flyer binnengekomen. Opvallend was dat werknemers met de fiets, nu een andere uitgang namen. Ook werd het hek op slot gedaan door Weener XL.

Lees verder
21 oktober 2022

SP Den Bosch staat aan de poort bij Weener XL

Foto: DTV

De Bossche SP heeft donderdag flyers uitgedeeld aan werknemers van de Weener XL, de werkgever waar mensen zogenaamd beschut werk kunnen doen. Er is veel te doen rondom de Weener XL, toen een aantal weken geleden een memo naar buiten kwam over de werkomstandigheden.

Lees verder
3 oktober 2022

ans lokhoff (SP): weener xl kan beter opgedoekt worden

Foto: SP

'Ik wil dat weener XL mensen ook menswaardig behandeld, maar helaas heerst er een verziekte sfeer' stelt Ans Lokhoff, oud SP raadslid in de gemeente Den Bosch. In 2016 bood zij het gemeentebestuur al een zwartboek over Weener XL aan. Dat er nu weer een brandbrief van de stichting Durfhuis over Weener XL aangeboden wordt verrast haar helaas niet. De SP fractie stelt morgenavond vragen in de gemeenteraad hierover.

Lees verder
18 september 2022

Nu is het genoeg! met de bus naar het prinsjesdag protest

Foto: SP

Zaterdag 17 september organiseerde SP Den Bosch een bus naar het Prinsjesdag protest in Den Haag. Lees hier het verslag van onze afdeling secretaris Jente van Eck.

Lees verder
9 september 2022

de Haren 1 jaar na het sloop protest

Foto: SP

10 September 2021 steunde SP Den Bosch het protest van inwoners van de Haren (zie foto) tegen de sloopplannen van woningen in 6 zogenaamde plangebieden. Van 2 gebieden zijn de sloopplannen voorlopig tegengehouden. SP Den Bosch is altijd in contact gebleven met de actieleiders van de wijk en staat ze waar nodig met raad en daad bij met de verdere verwikkelingen in de wijk. Hierbij een schets van de situatie 1 jaar na dato.

Lees verder
15 augustus 2022

SP Den Bosch overlegt met FNV over Heineken megawinst

Foto: SP

Eerder meldden we al over minder loon, minder personeel en meer winst bij Heineken als vervolg op de eerdere steun dit jaar van SP Den Bosch aan de Heineken staking op de Rietvelden om meer loon. De FNV waardeert onze steun en deelt onze zorg: Bij Heineken ‘verdwijnt’ veel geld naar aandeelhouders stelt ook de FNV.

Lees verder
5 augustus 2022

SP KOSTEN OMLAAG TOUR KOMT 8 september naar DEN BOSCH

Foto: SP

Op verschillende plekken in het land komen we samen op om te staan tegen de gestegen kosten. Met verschillende sprekers en SP-Kamerleden bespreken we onze plannen en wat we samen kunnen doen om te zorgen dat de kosten dalen en de lonen, de uitkeringen en de AOW stijgen.

Lees verder
3 augustus 2022

Heineken: minder loon, minder personeel, meer winst

Foto: SP

Begin dit jaar steunde SP Den Bosch Heineken stakers die moeizaam een kleine loonverhoging afdwongen, lager dan de torenhoge inflatie en dus eigenlijk een loonverlaging. Nu rapporteert Heineken over het eerste halfjaar een megawinst en een bijna verdubbeling van de dividend uitkering aan aandeelhouders. Mede dankzij kostenbesparing (o.a. 300 geschrapte banen in Nederland).

Lees verder
22 juli 2022

Lilian Marijnissen: ‘Gemeente Den Bosch gebruikt slechte smoes om tentoonstelling Toeslagenaffaire te weren’

Al eerdere berichtte de SP Den Bosch in dit artikel over de weigering van de fototentoonstelling over de Toeslagenaffaire. Lokale omroep DTV heeft Lilian Marijnissen, fractievoorzitter van de Tweede Kamerfractie,  om een reactie gevraagd. Ook Marijnissen vindt het onbegrijpelijk: ‘Overal worden we met open armen ontvangen, zelfs voor de deur van de belastingdienst. En dan kan het in Den Bosch niet?’ ‘Dat vind ik heel erg raar’, aldus Marijnissen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier