h

Nu is het genoeg! met de bus naar het prinsjesdag protest

18 september 2022

Nu is het genoeg! met de bus naar het prinsjesdag protest

Foto: SP

Zaterdag 17 september organiseerde SP Den Bosch een bus naar het Prinsjesdag protest in Den Haag. Lees hier het verslag van onze afdeling secretaris Jente van Eck.

Weken stond het in de agenda: 17 september, hét Prinsjesdag Protest. De dag waarop we met z'n allen een vuist maken. Tegen het falende beleid van de overheid, dat al jarenlang uitgekleed, afgesnoept, afgepakt en gestolen heeft. Het beleid wat met de huidige energiecrisis en het enorme koopkrachtverlies het welzijn van de mensen in dit land met een duikvlucht doet kelderen. Vandaag zeggen we: het is genoeg!

Bussen vol SP-ers uit het hele land verzamelden zich voor het podium, waar Lilian en gastsprekers hun hart lieten spreken over hun ervaringen en hun gezonde verstand voorrang gaven als het ging om het aanpakken van het kabinet. Duidelijke taal: we pakken de winsten.

fractievoorzitter Bram Roovers helpt met uitrollen protestteksten 

Als een rode slinger hebben we Den Haag doorkruist. Met opgeheven borden en vlaggen hebben we leuzen gescandeerd voor het kantoor van Kaag. Bij het torentje moeten de trommels als collectieve hartslag hoorbaar zijn geweest voor Rutte.

afdelingsvoorzitter Sander van Hasselt komt ook helpen 

Wij hebben ons laten horen. Hoe iedereen het vond vraag ik even na in de bus. En even polsen laat zien dat de handen vrolijk omhoog gaan.

Wij hebben ons laten horen, aan Kaag, aan Rutte, aan Den Haag, want nu is het genoeg!

Reactie toevoegen

U bent hier