h

SP stelt Kamervragen naar aanleiding misstanden Weener XL

10 januari 2023

SP stelt Kamervragen naar aanleiding misstanden Weener XL

Foto: SP

De Tweede Kamerfractie van de SP heeft dinsdag Kamervragen ingediend naar aanleiding van de misstanden bij sociaal werkbedrijf Weener XL. Deze misstanden kwamen aan het licht in een artikel in het Brabants Dagblad op 7 januari.

Voor Tweede Kamerlid Bart van Kent waren de onthullingen in het artikel reden om Kamervragen in te dienen. “De signalen van de giftige werksfeer waren bekend bij de verantwoordelijken, of hadden dat moeten zijn. Het artikel in het Brabants Dagblad bevestigt dit nogmaals. Toch zijn deze signalen jarenlang ontkend en achtergehouden. Dit is zeer ernstig. Ik ben benieuwd naar de reactie van de minister.

De SP Den Bosch kaart de problemen bij Weener XL al langer aan.

Hoe misselijkmakend de feiten in dit artikel ook waren, voor ons stond er helaas weinig verrassends in. Ons voormalig raadslid Ans Lokhoff heeft jarenlang aandacht gevraagd voor de situatie bij Weener. Hier stond zij te vaak alleen in. Voor haar inzet voor de medewerkers van Weener XL werd Ans vaak niet serieus genomen, of zelfs belachelijk gemaakt door het college en raadsleden van andere partijen. Zij werd er van beschuldigd een hetze te voeren tegen de Weener XL. Nu worden haar zorgen en signalen dus bevestigd.” Aldus fractievoorzitter Bram Roovers.

Roovers verwacht op korte termijn reactie van het college over de aangekaarte misstanden in het artikel.

lees hier de gestelde vragen: PDF icon kamervragen SP inzake Weener XL.pdf

Reactie toevoegen

U bent hier