h

SP actie in Raad leid tot extern onderzoek naar Weener XL

6 oktober 2022

SP actie in Raad leid tot extern onderzoek naar Weener XL

Foto: SP

Na een SP interpellatie en motie aankondiging over Weener XL in de gemeenteraad, belooft de wethouder dat een extern onderzoek gestart zal worden. 'De tijd van even snel wat crisismanagement en dan weer over tot de orde van de dag, is wat ons betreft al lang voorbij. De bezem moet er nu echt door.' aldus SP raadslid Cecile Visscher, waarna zij een groot applaus van de publieke tribune kreeg van aanwezige Weener XL medewerkers.

In het betoog benoemde Cecile hoe werknemers zich voelen bij Weener XL: 'Je zal maar een beschutte werkplek nodig hebben en dan ergens terecht komen waar je wordt uitgescholden en vernederd. En als je een klacht indient zal jij het wel verkeerd begrepen hebben of overdrijven. Sterker nog, als je klaagt zou je wel eens  je werk kunnen verliezen en we hebben het hier niet over mensen die zomaar een andere baan hebben. Dan houdt je je mond wel.'

Bij gesprekken na de raadsvergadering benoemen Weener medewerkers hun problemen. 'Ik had me netjes ziek gemeld, maar moest komen werken, wat ik echt niet kon, toen hebben ze mijn salaris ingehouden' en 'Toen ik er iets van zei werd ik naar een andere afdeling overgeplaatst'.

Reactie toevoegen

U bent hier