h

SP Fractie tegen passeren raad en eist woningbouw prioriteit

7 oktober 2022

SP Fractie tegen passeren raad en eist woningbouw prioriteit

In de gemeenteraad deed de coalitie pogingen om de inspraak van de door inwoners gekozen raad bij bouwprojecten te beperken. Ook gaat de coalitie maar door met bouwen voor projectontwikkelaars in plaats van vol in te zetten op sociale en gereguleerde woningbouw. De SP fractie stemde natuurlijk tegen.

De SP stemde tegen pogingen van de coalitie om de raad zoveel mogelijk uit te schakelen. De coalitie ontkrachtte namelijk een rekenkamer voorstel om gemeentegrond niet alleen maar voor zoveel mogelijk geld te verkopen. 'Discussies en besluitvorming in de gemeenteraad over grondbeleid gaan over financiën, terwijl ze (ook) over die andere, kwalitatieve / maatschappelijke / beleidsinhoudelijke doelen zouden moeten gaan'  stelt de rekenkamer.

Ook stemde de SP als enige partij tegen nog meer kantoorbouw in onze gemeente, dit keer bij de Rosmalense Plas. 'Wij vinden het geen goede keuze om in een tijd van schaarste en woningtekort de bouwcapaciteit in te zetten voor het bouwen van een kantoren strook. Vorige week gaf de gedeputeerde ook al In het Brabants Dagblad aan dat er veel leegstand is onder kantoorpanden dus wij vinden dit onnodig en niet wenselijk' aldus SP fractievoorzitter Bram Roovers.

Reactie toevoegen

U bent hier