h

Zwartboek heeft effect: Zayaz lijkt de problemen serieus aan te pakken

25 september 2018

Zwartboek heeft effect: Zayaz lijkt de problemen serieus aan te pakken

Foto: Richard van Dok / SP

Op de site van DTV Den Bosch is te lezen dat Zayaz gaat beginnen met een onderzoek naar de problemen in de Kruiskamp. Problemen die vooral te maken hebben met schimmel, vocht en tocht.

Bewoners hadden samen met de SP onderzoek gedaan en de resultaten van dit onderzoek als zwartboek aangeboden bij Zayaz.

In het artikel staat dat Zayaz het zwartboek niet klakkeloos overneemt, maar zelf op onderzoek uitgaat. Bram van Boven, fractievoorzitter voor de SP in Den Bosch: ‘We zijn blij dat Zayaz het serieus op lijkt te pakken, maar het voelt toch een beetje alsof ze de resultaten van bewoners en ons onderschatten. Bewoners zijn met de SP deur aan deur gegaan en de resultaten liegen er niet om. Meer dan 100 mensen hebben last van schimmel, 50 personen worden er ziek van en huurders voelen zich niet gehoord door Zayaz.’

Dat bewoners zich niet gehoord voelen is voor Zayaz ook een reden om op onderzoek uit te gaan. Zij hadden aanzienlijk minder klachten in hun systemen dan dat de bewoners en SP hadden opgehaald. Bewoonster Khadija is er duidelijk over: ‘Als je soms brutaal door Zayaz wordt behandeld dan laat je het wel om te klagen.’

Dat het nog wel even duurt daar maakt Khadija zich geen zorgen over. ‘We eisen gezonde huizen, daar hebben we gewoon recht op. Als dat lang kan duren, het zij zo… we gaan door tot we een gezond huis hebben. De eerste signalen vanuit Zayaz lijken positief, nu moeten ze doorpakken.’

Eerdere artikelen:

Bijeenkomst huurders voor gezonde huizen

Bewoners en SP bieden zwartboek aan bij Zayaz

Reactie toevoegen

U bent hier