h

TIJD VOOR RECHTVAARDIGE PENSIOENEN!

11 december 2018

TIJD VOOR RECHTVAARDIGE PENSIOENEN!

Foto: Richard van Dok / SP

Het kabinet heeft het pensioenakkoord geblokkeerd. Dat is schandalig. SP-Tweede Kamerlid Bart van Kent nodigt u daarom uit voor een bijeenkomst over onze pensioenen. Hoe denkt u dat het nu verder moet met onze pensioenen? Wat vindt u van de plannen van het kabinet? Hoe zorgen we voor een fatsoenlijke oude dag voor iedereen? Die vragen gaan we met elkaar beantwoorden op zaterdag 15 december tussen 14:00 en 16:00 uur.

Want is het rechtvaardig dat de AOW-leeftijd steeds verder stijgt en werknemers met zware beroepen door moeten werken tot ze erbij neervallen? Is het rechtvaardig dat de pensioenen al tien jaar lang niet meestijgen met de prijzen? En is het rechtvaardig dat door dit kabinet een steeds groter wordende groep zzp’ers geen recht krijgt op een goed pensioen? Dit kabinet-Rutte doet miljarden cadeau aan de grote bedrijven. Terwijl ondertussen de lonen van Nederlanders al jarenlang nauwelijks stijgen en het kabinet nu dus een goed pensioen blokkeert. Dat is niet uit te leggen. Iedereen moet op tijd kunnen stoppen met werken en kunnen rekenen op een fatsoenlijke oude dag. Ook werkenden, jongeren en zzp’ers hebben recht op een eerlijk pensioen.

  • Bijeenkomst over onze pensioenen
  • Zaterdag 15 december • 14:00-16:00 uur
  • Clubzaal in de Verkadefabriek

Boschdijkstraat 45, 5211 VD Den Bosch.

  • Toegang is uiteraard gratis. Voor een drankje zorgen wij.

Aanmelden kan op sp.nl/pensioenen

Kunt u niet komen, maar wilt u wel rechtvaardige pensioenen?

Sluit u aan! tijdvoorrechtvaardigheid.nl/pensioenen

Reacties

Het is mij volstrekt onduidelijk hoe ik mij aan kan melden. Ik word van de ene site naar de andere gestuurd. Ik ga niet helemaal naar Den Bosch rijden als ik niet zeker weet dat het doorgaat. Ik hoop dat de informatie die morgen wordt opgehaald ook in de Tribune komt. Vragen: Hoe zit het nu precies met die lage rekenrente en de enorme winsten die de pensioenfondsen in werkelijkheid op hun investeringen maken?
Is de hang van de regering/werkgevers om alle pensioenen individueel te maken een verkapte bezuinigingsoperatie, zodat de bedrijven niet meer het aandeel van werkgevers aan de pensioenen hoeven te betalen en de bedrijfspensioenen geprivatiseerd kunnen worden ( en niemand dat in de gaten heeft)?
Is het regelen van deze regering dat pensioenen nu al jaren niet meer geindexeerd worden een truc om gepensioneerden murw te krijgen voor verandering (individualisering) onder de verzuchting: erger dan nu kan het eigenlijk niet worden?
Hoe moet dat nu volgend jaar met gepensioneerden: woontoeslag omlaag,
(hogere)streefhuren, verhoging ziektekostenverzekeringen en energiekosten? Dat kan toch allemaal niet!
Het uitspelen van ouderen en jongeren tegen elkaar! Wat gaan we doen!
ls voorbode van de individualisering van de pensioenen krijgen jongeren nu al een contract aangeboden zonder pensioen/ tegen de CAO in. Ze durven er niets over te zeggen!
Sukses morgen en ik hoop het antwoord in de volgende Tribune!

echt tijd voor rechtvaardigheid!!!!

Reactie toevoegen

U bent hier