h

Huur te Duur

Informatie over de campagnes en acties tegen de huurverhogingen

 

14 juni 2017

Huur te Duur

Foto: Richard van Dok / SP
Lees verder
3 augustus 2016

SP Den Bosch: Schriftelijke vragen lonen woningbouwdirecteuren nog steeds massaal boven norm

Foto: iStockphoto / iStockphoto.com

In het Brabants Dagblad van 2 augustus 2016 zag de SP dat er Brabantse woningbouwcorporaties zijn die massaal beloningen opstrijken. Naast de beloning staat ook het bedrag, ofwel de norm die directeuren van woningcorporaties maximaal mogen verdienen.

Lees verder
3 mei 2016

SP Den Bosch: stelt vragen over huurverhoging

Foto: SP

Afgelopen dagen zijn de jaarlijkse huurverhogingen weer bekendgemaakt. Het is goed om te zien dat de Bossche woning-corporaties: Brabant Wonen, Zayaz en de Kleine Meierij de huren voor de mensen met de laagste inkomens (tot€34.678) verhogen met alleen de 0,6% inflatiecorrectie. Echter corporatie Mooiland verhoogt de huren voor de huurders met de laagste inkomens met 1%.

Lees verder
14 november 2015

SP Den Bosch wil totale stop op verkoop huurwoningen

Foto: SP

SP Den Bosch pleit voor een totale stop op de verkoop van huurwoningen en wil daarnaast dat er meer huurwoningen gebouwd worden. Hierover zijn schriftelijke vragen gesteld aan het college. 

Lees verder
22 juni 2015

SP Den Bosch: Oproep aan (ex-)huurders voor controle van de eindafrekening

Foto: SP Den Bosch / denbosch.sp.nl

Bent u (ex)huurder van BrabantWonen en na 2003 verhuisd? Het kan zijn dat u in sommige gevallen te veel kosten doorberekend heeft gekregen op de eindafrekening.

Lees verder
21 juni 2015

Debat over volkshuisvesting leidt tot oprichting denktank

Foto: Sergey van Daalen / sp.nl

Het debat over volkshuisvesting heeft zaterdag geleid tot de oprichting van de Denktank sociale volkshuisvesting. Bij het debat, dat werd georganiseerd door SP-Kamerlid Sadet Karabulut, waren ruim honderd huurders, raadsleden, huurdersondersteuners, wethouders en woningcorporatiemedewerkers aanwezig. Een aantal van hen verenigen zich nu in de Denktank.

Lees verder

SP Den Bosch: 'Controleer of oud-huurders van BrabantWonen teveel hebben betaald'

SP Den Bosch wil dat woningcorporatie BrabantWonen onderzoekt of zij de afgelopen 12 jaar huurders te veel kosten heeft berekend op het moment dat zij de woning hebben verlaten.
In de gemeente Oss heeft de corporatie al bijna 200.000 euro terugbetaald van de kosten die zij bij huurders onterecht in rekening heeft gebracht.

Lees verder
5 juni 2015

SP onderzoekt eindafrekeningen van Brabant Wonen

Foto: SP

Bent u (ex)huurder van BrabantWonen en na 2003 verhuisd? Het kan zijn dat u in sommige gevallen te veel kosten doorberekend heeft gekregen op de eindafrekening.

Lees verder
5 juni 2015

Protesteren helpt: succesverhaal van de SP Hulpdienst Den Bosch

Foto: SP

Bezwaar maken kan soms de huurverhoging stoppen. Het heeft precies 2 jaar en 7 maanden geduurd voordat de fam. Duck te horen heeft gekregen dat hun huur bevroren wordt vanaf de datum van de eerste melding bij de woningbouwstichting van hun vochtproblemen.

Lees verder
9 april 2015

SP opent meldpunt te dure huur

De landelijke SP heeft met succes een meldpunt geopend voor huurders die vinden dat hun huur te duur is. Dit meldpunt is inmiddels weer gesloten omdat meer dan voldoende input ontvangen is door de tweede kamerfractie.

Lees verder

Pagina's

U bent hier