h

Debat over volkshuisvesting leidt tot oprichting denktank

21 juni 2015

Debat over volkshuisvesting leidt tot oprichting denktank

Foto: Sergey van Daalen / sp.nl

Het debat over volkshuisvesting heeft zaterdag geleid tot de oprichting van de Denktank sociale volkshuisvesting. Bij het debat, dat werd georganiseerd door SP-Kamerlid Sadet Karabulut, waren ruim honderd huurders, raadsleden, huurdersondersteuners, wethouders en woningcorporatiemedewerkers aanwezig. Een aantal van hen verenigen zich nu in de Denktank.

Volgens Karabulut is de Denktank van groot belang. 'De sociale huursector staat enorm onder druk. Met elkaar komen we tot een goede analyse en oplossingen om de neoliberale sloop van de volkshuisvesting tegen te gaan. Ik ben daarom dankbaar voor de bereidheid van de aanwezigen om zich in de Denktank in te zetten voor goede en toegankelijke woningen voor iedereen.'

Foto: Sergey van Daalen / sp.nl

Tijdens het debat spraken Hoogleraren André Thomsen en Hugo Priemus over het verleden, de toekomst en de houdbaarheid van de sociale huisvesting. Architect en publicist Leo Onderwater behandelde de financieel haalbare renovaties van woningen. Hoogleraar Peter Boelhouwer hield een presentatie over het bezit van sociale huurwoningen; zijn ze van huurders of van beleggers? Tot slot werden de directeur van de Tilburgse woningcorporatie Tiwos, René Scherpenisse, medewerker van de Woonbond Bastiaan van Perlo en SP-wethouder Patrick van Lunteren geïnterviewd door Sadet Karabulut.

Foto: Sergey van Daalen / sp.nl

De dag werd afgesloten door SP-leider Emile Roemer: 'Het is mooi om de actiebereidheid in de zaal te zien. Samen moeten we strijden om te zorgen voor goede en betaalbare woningen voor iedereen.'

Reactie toevoegen

U bent hier