h

Protesteren helpt: succesverhaal van de SP Hulpdienst Den Bosch

5 juni 2015

Protesteren helpt: succesverhaal van de SP Hulpdienst Den Bosch

Foto: SP

Bezwaar maken kan soms de huurverhoging stoppen. Het heeft precies 2 jaar en 7 maanden geduurd voordat de fam. Duck te horen heeft gekregen dat hun huur bevroren wordt vanaf de datum van de eerste melding bij de woningbouwstichting van hun vochtproblemen.

Fam. Duck had er last van vochtproblemen en het heeft erg lang geduurd voordat ze in het
gelijk werden gesteld. Maar met tussenkomst van de huurcommissie en de hulpdienst van de SP is het toch gelukt de huur te bevriezen omdat de
woningbouwstichting ernstig in gebreke bleef en het probleem niet kon oplossen. Bovendien heeft de huurcommissie de woningbouwstichting de
opdracht gegeven om het probleem echt te gaan aanpakken en moeten jaarlijks de muren van de douche en de slaapkamer en een huiskamermuur
schoonmaken en indien nodig worden geverfd. Familie Duck hadden liever een oplossing voor het probleem dan dit. Fam. Duck gaan nu op zoek naar een andere woning.

Overige problemen

Maar er is nog iets aan de hand: veel mensen wonen in een huis met achterstallig onderhoud. Zeker in wijken waarvan de huurders weten dat er over enkele jaren flink gaat worden gerenoveerd aan de woning is het belangrijk om goed naar de woning te
kijken. Veel huizen die op de nominatie staan om grondig te worden gerenoveerd hebben zoveel gebreken dat men kan proberen om een bezwaarprocedure op te starten bij de woningbouw stichting omdat de huurverhoging niet in overeenkomst is met het woongenot. Dit kun je eigenlijk het beste doen wanneer de huurverhoging is aangezegd.

Eerlijk tegen huurders

De SP Den Bosch krijgt steeds meer signalen dat de inkomensafhankelijke huurverhoging tot steeds meer  betalingsproblemen leidt bij huurders. Wij van de Hulpdienst houden het in de gaten of de woningbouw stichting wel eerlijk is tegenover de mogelijk nieuwe huurders.

Qu de Veer, Hulpdienst van de SP

Hulp nodig? Mocht je een aantal grote problemen aan de woning hebben geconstateerd neem dancontact op met de hulpdienst van de SP te bereiken via E-mail en of tel nr.(06 83445735). De hulpdienst kan altijd vertellen welke wegen je moet bewandelen.

Reactie toevoegen

U bent hier