h

SP Den Bosch: Oproep aan (ex-)huurders voor controle van de eindafrekening

22 juni 2015

SP Den Bosch: Oproep aan (ex-)huurders voor controle van de eindafrekening

Foto: SP Den Bosch / denbosch.sp.nl

Bent u (ex)huurder van BrabantWonen en na 2003 verhuisd? Het kan zijn dat u in sommige gevallen te veel kosten doorberekend heeft gekregen op de eindafrekening.

De SP vecht al jaren tegen posten die op de eindafrekeningen door BrabantWonen worden opgevoerd. In Oss heeft de SP voor de huurders een bedrag van 200.000 euro met succes teruggevorderd van de corporatie. Er zijn gevallen waarbij huurders door de fouten van BrabantWonen in de schuldsanering terecht zijn gekomen.

Terugbrengen in goede staat

Als een huurder gaat verhuizen, dient de woning in goede staat achter gelaten te worden. Als er iets aan de woning veranderd is, mag het blijven zitten, mits er toestemming is van de corporatie. Terugbrengen in goede staat betekent niet altijd terugbrengen in originele staat. Bijvoorbeeld als er nieuwe deuren, vensterbanken, kraan of een toilet is aangebracht. Dat mag u laten zitten - mits het kwalitatief in orde is. Een vloer of wand betegeld? Geen probleem, als je tenminste reserve tegels hebt. Ook tuintegels, erfafscheiding en een poort horen niet op de rekening thuis, als ze maar van goede kwaliteit zijn.

Verhuisd na 2003 en afwijkende afrekening?

De SP voelt de verantwoordelijkheid om op te komen voor de belangen van de huurders en zijn daarom op zoek naar mensen die na 2003 verhuist zijn en na verhuizing een ‘afwijkende’ afrekening hebben gehad.

Hebt u van BrabantWonen een afwijkende eindafrekening gehad, komt u ergens niet uit komt of heeft u geen vertrouwen in uw corporatie? U zich bij ons melden via deze link

Reactie toevoegen

U bent hier