h

SP Den Bosch in de media

15 juni 2017

Eindelijk maatwerk schuldsanering voor jongeren!

12 juni j.l. heeft de SP fractie samen met GroenLinks een motie ingediend om maatwerk te vragen voor jongeren die in de schulden zitten.

Lees verder
13 juli 2016

SP Den Bosch: Wethouder in Den Bosch wil zwartboek Participatiewet serieus nemen

Foto: Paul Roovers / bd.nl

Wethouder Huib van Olden nam dinsdagavond van SP-raadslid Ans Lokhoff een zwartboek in ontvangst over de uitvoering van de Participatiewet in Den Bosch.

Lees verder

SP wil minder woningen in voormalig kantoor Zayaz in Orthen

De woningen in het voormalige kantoor van Zayaz aan de Ketsheuvel worden te klein, vindt de SP. In dat pand in Orthen moeten 68 appartementen komen voor statushouders en alleenstaanden.

Lees verder

Actievoerders FNV Voor Zorg kleden Bossche draakjes aan

De shirts roepen mensen op om 12 september mee te doen aan de Red de Zorg demonstratie in Amsterdam.

Lees verder
11 juli 2015

Bankjes terug op het station in Den Bosch omdat ROOD het er niet bij liet zitten

Foto: Bart Gotink / bd.nl

Vanaf vrijdag 10 juli kunnen buspassagiers weer zittend wachten. Bij de bouw van La Façade op het stationsplein waren de bankjes verdwenen.

Lees verder

Bankjes terug op busstation Den Bosch

Dankzij een handtekeningen actie van ROOD, jongeren afdeling van de SP, zijn de verwijderde bankjes terug geplaatst. 

ROOD heeft meer dan duizend handtekeningen verzameld en de petitie aangeboden aan wethouder van Son (Openbare Ruimte). Omdat ROOD het er niet bij heeft laten zitten kunnen busreizigers door deze weer rustig gaan zitten. 

Lees verder

TTIP-Stemming aanslag op democratie

Het Europees Parlement stemde op 8 juli 2015 in met ISDS, een arbitragesysteem dat speciale rechten geeft aan buitenlandse investeerders. ISDS moet onderdeel worden van TTIP, het handelsverdrag met de Verenigde Staten. Ondanks groeiende maatschappelijke onrust en een felle campagne van burgers en maatschappelijke organisaties, koos het parlement toch voor de agenda van de Europese multinationals.

Lees verder

SP Den Bosch wil in 2016 een Jeroen Boschnacht

Den Bosch staat in 2016 in het teken van het Jeroen Boschjaar. In 2016 herdenkt ’s-Hertogenbosch dat Jheronimus Bosch, de beroemdste zoon van de stad, 500 jaar geleden overleed. 

Het programma ‘Jeroen Bosch 500’ is aan de gemeenteraad aangeboden. SP Den Bosch heeft aangegeven een openstelling voor alle Bosschenaren te missen. Voorstel: een (gratis) nachtelijke openstelling van het Noord Brabants Museum in combinatie met een feest, genaamd: een Jeroen Boschnacht.

In de gemeenteraadsvergadering zal SP Den Bosch met een voorstel komen. 

Lees verder
22 juni 2015

SP Den Bosch: Oproep aan (ex-)huurders voor controle van de eindafrekening

Foto: SP Den Bosch / denbosch.sp.nl

Bent u (ex)huurder van BrabantWonen en na 2003 verhuisd? Het kan zijn dat u in sommige gevallen te veel kosten doorberekend heeft gekregen op de eindafrekening.

Lees verder

SP Den Bosch: 'Controleer of oud-huurders van BrabantWonen teveel hebben betaald'

SP Den Bosch wil dat woningcorporatie BrabantWonen onderzoekt of zij de afgelopen 12 jaar huurders te veel kosten heeft berekend op het moment dat zij de woning hebben verlaten.
In de gemeente Oss heeft de corporatie al bijna 200.000 euro terugbetaald van de kosten die zij bij huurders onterecht in rekening heeft gebracht.

Lees verder

Pagina's

U bent hier