h

SP Den Bosch: Wethouder in Den Bosch wil zwartboek Participatiewet serieus nemen

13 juli 2016

SP Den Bosch: Wethouder in Den Bosch wil zwartboek Participatiewet serieus nemen

Foto: SP

Wethouder Huib van Olden nam dinsdagavond van SP-raadslid Ans Lokhoff een zwartboek in ontvangst over de uitvoering van de Participatiewet in Den Bosch.

De SP heeft de afgelopen tijd tientallen mensen gesproken die een bijstandsuitkering krijgen en daarvoor via WeenerXL werk moeten verrichten. Volgens de SP gaat dat zeker niet altijd vlekkeloos, is er weinig ruimte voor discussie en wordt zelfs gedreigd met het intrekken van uitkeringen.

Wet uitvoeren
Wethouder Van Olden zei het initiatief van de SP te prijzen. De gemeente zal volgens hem ook zeker serieus kijken naar de opmerkingen die in het zwartboek zijn gemaakt 'omdat we altijd open staan om ervan te leren'. Maar onverlet blijft volgens Van Olden dat de gemeente de plicht heeft om de wet uit te voeren en dus zoveel als mogelijk mensen met een uitkering ook te laten werken.

Ook een exemplaar?
Wenst u een exemplaar van het Bosch Zwartboek? Stuur een mail naar denbosch@sp.nl

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier