h

SP fractie vraagt om betaalbare ateliers

24 juli 2022

SP fractie vraagt om betaalbare ateliers

De gemeentelijke BIM (Bossche Inverstering Maatschappij) wil Den Bosch in de top-5 van beste vestigingslokaties van Nederland hebben. Daarbij is er blijkbaar geen plaats voor niet commerciele zelfstandigen zoals de kunstenaars van de stichting Doklens of de ambachtslieden van het BAC. De ateliers die zij al jaren bij het BIM huren voor een bedrag passend bij hun lage draagkracht worden ineens met terugwerkende kracht flink duurder of dreigen dat te worden. Hierdoor komen zij in de schulden en kunnen zij deze ateliers niet meer betalen. De SP fractie vindt dit niet kunnen.

De SP vind dat er voor economische activiteit zonder maatschappelijke betrokkenheid en menselijke maat geen plaats is in onze gemeente.

Daarom heeft de fractie het college de volgende vragen gesteld:

PDF icon vragen sp betaalbare_ateliers_en_werkruimtes.pdf

Reactie toevoegen

U bent hier