h

SP Den Bosch vraagt om actie op dreigende huurexplosie

12 april 2022

SP Den Bosch vraagt om actie op dreigende huurexplosie

Na een landelijke huurbevriezing vorig jaar, stijgen de huren dit jaar weer met maximaal 2,3% in de sociale sector en 3,3% in de vrije sector.  De hoge inflatie van dit jaar betekent een nog hogere huurstijging in 2023. Dit vergroot de armoede in Nederland. Daarom heeft de SP fractie de gemeente gevraagd om hierop aktie te ondernemen.

Dit alles gaat gepaard met een hoge stijging van de energielasten en de overige dagelijkse kosten. Een grote groep mensen heeft nu al moeite met de hoge huren en dit soort verhogingen betekenen voor veel mensen een enorme terugval in hun kwaliteit van leven en een alsmaar groeiende armoede.

Wat de fractie van de SP betreft is deze situatie onhoudbaar en moet de gemeente doen wat zij kan om de huurverhoging te voorkomen en om de groeiende groep mensen die door hogere kosten in de problemen komen te helpen.

Daarom heeft de SP fractie de gemeente gevraagd om hierop aktie te ondernemen richting verhuurders en centrale overheid en om mensen uit de problemen te houden.

lees hier: SP vragen over de dreigende huurexplosie

Reactie toevoegen

U bent hier