h

werk

programma sp den bosch

Bekijk het programma van SP Den Bosch

Economische bedrijvigheid levert werkgelegenheid en inkomen. Met name innovatieve bedrijvigheid is noodzakelijk om aan een toekomstbestendige en betere maatschappij te werken. Echter de arbeidsmarkt kenmerkt zich door ongelijke en vaak slechte arbeidsvoorwaarden voor met name lager betaald en flex werk. Er dient meer respect te komen voor ongeschoolde, lager- en midden geschoolde arbeid.

• Om de grote behoefte aan vakmensen in de gemeente te kunnen vervullen willen wij het VMBO/MBO onderwijs versterken. Wij zijn trots op onze vakmensen die hun handen uit de mouw steken om anderen te helpen. Daarbij willen we i.v.m. met de energie transitie koploper zijn op het gebied van technisch onderwijs.

• Wij vinden dat de gemeente als werkgever en opdrachtgever het goede voorbeeld dient te geven op het gebied van arbeidsvoorwaarden (loon, vast contract en arbeidsomstandigheden) en daar ook bij een aanbesteding afspraken over moet maken. Waar mogelijk neemt de gemeente weer mensen in eigen vaste dienst in plaats van aanbesteden of inhuren.

• Voor de komende jaren willen wij ons inzetten om de post corona gevolgen op te vangen voor bijvoorbeeld scholing achterstand bij jongeren en financiële moeilijkheden bij kleine ondernemers en zelfstandigen. Dit moet niet ten koste gaan van bestaande en al geplande sociale en ontwikkeling programma’s.

programma sp den bosch

U bent hier