h

SP wil verkoop aantal sociale huurhuizen naar 0 en stelt vragen aan de wethouder

28 juni 2023

SP wil verkoop aantal sociale huurhuizen naar 0 en stelt vragen aan de wethouder

Vandaag, 28 juni, is in het BD een artikel te lezen over de ‘Streep door massale verkoop sociale huurwoningen in Den Bosch’. In dit artikel wordt weergegeven dat de verkoop van sociale huurwoningen flink is verminderd.

‘Hartstikke mooi’, zegt Rene Dupuis, tijdelijk raadslid namens de SP in de Bossche gemeenteraad. ‘Dit is een stapje in de goede rchting. Eindelijk, want de SP fractie vraagt al zo lang om een stop op verkoop van sociale huurhuizen. En jarenlang heeft de wethouder onze verzoeken genegeerd. Wat ons betreft wordt de verkoop van sociale huurhuizen gereduceerd tot 0. Zeker gezien de wachttijd die al langer is geworden dan 9 jaar. Iedere sociale huurwoning die behouden wordt, telt!, aldus Dupuis.

Voor de SP reden om een ‘klein duimpje omhoog’ te geven aan de wethouder. Echter is er geen reden om achterover te leunen wat Dupuis betreft. Dupuis legt uit waarom: ‘Wat mij nog wel verbaast is dat, bijvoorbeeld op de site van Zayaz nog wel een lijst te vinden is met sociale huurhuizen die de verkoop in kunnen.’ Op de site staat het volgende vermeld:

‘Hieronder zijn alle woningen opgesomd die verkocht kunnen worden aan de zittende huurder. Als de huur wordt opgezegd dan komt deze woning op de vrije markt en wordt gepubliceerd op funda.nl, op de verkoopsite van de makelaar of op deze site.’

Dupuis hierover: ‘Dit gaat over maar liefst 220 verkoopcomplexen. Dit zijn een hoop huizen die verkocht kunnen worden en staat toch in contrast met de berichten over een ‘streep door massale verkoop sociale huurhuizen?'

De socialisten stellen daarom vragen aan de wethouder. Zo wil de SP graag dat er geen enkel sociaal huurhuis meer wordt verkocht en zijn ze onder andere benieuwd hoeveel woningen er nog meer op de nominatie staan voor verkoop door corporaties.

‘Ook willen we graag weten of de wethouder bereid is sociale huurhuizen te gaan bouwen in wijken waar vooral koopwoningen staan. Want nu worden huurhuizen verkocht met het excuus om een betere mix van bewoners te krijgen in wijken waar vooral sociale huurhuizen staan. Wat de SP betreft gaan we dat ook andersom doen,’ sluit raadslid Dupuis af.

Reactie toevoegen

U bent hier