h

SP Fractie wil alleen vrij toegankelijke binnenstad evenementen

12 september 2022

SP Fractie wil alleen vrij toegankelijke binnenstad evenementen

Tot 30 september kunnen bij de gemeente de evenementen voor 2023 aangevraagd worden. Het afgelopen jaar zijn er evenementen op de Markt en Parade gehouden waarvoor men entree moest betalen, zoals het levenslied festival en de finale Petanque. De SP is van mening dat de binnenstad een belangrijke ontmoetingsplaats van inwoners en omwonenden van onze gemeente is, waarbij evenementen voor nog meer sfeer en gezelligheid zorgen. Daar horen geen besloten evenementen plaats te vinden waar men toegang voor moet betalen, want de binnenstad is een publieke ruimte die in principe van en voor alle inwoners is.

Zeker in deze tijd van toenemende armoede waarbij mensen op elke euro moeten letten past het niet dat zij buitengesloten worden van een feestje in hun binnenstad of dorpskern omdat zij dat niet kunnen betalen.

Ook voor evenementen buiten de binnenstad zou moeten gelden dat ze toegankelijk zijn voor de omwonenden in de buurt, want het gebeurt voor hun deur en zij merken ook de extra drukte. 

lees hieronder de SP vragen aan de gemeente om alleen vrij toegankelijke binnenstad evenementen toe te staan:

PDF icon sp vragen toegankelijkheid evenementen.pdf

Reactie toevoegen

U bent hier