h

Gemeente Den Bosch heeft blijkbaar geld genoeg

11 september 2022

Gemeente Den Bosch heeft blijkbaar geld genoeg

Foto: SP

SP Den Bosch vroeg de gemeente wat stijgende kosten en personeelstekorten voor gevolgen hebben op de zorg en dienstverlening naar onze inwoners en hoe dit aan te pakken. Immers wij horen dagelijks dat inwoners moeite hebben met stijgende kosten en moeilijke keuzes moeten maken om, als dat al lukt, niet in de problemen te komen. Wij nemen aan dat de gemeente daar ook mee te maken heeft. Het antwoord van de gemeente vinden wij onthutsend naïef: Het rijk zal wel meer geld geven, we begroten 10 miljoen euro meer aan nieuwbouw zoals het theater en we hebben een recruiter en starten een campagne om personeel te krijgen. Wij zien geen noodzaak om de raad op korte termijn daarin te raadplegen.

SP fractievoorzitter Bram Roovers vindt het onbegrijpelijk:

"Iedereen bereid zich voor op een moeilijke winter, duizenden Bosschenaren dreigen in te problemen te komen door de stijgende kosten. Maar de gemeente Den Bosch lijkt het niet nodig te vinden voorbereidingen te treffen. Hopeloos naïef. Het zou mooi zijn als de gemeente Den Bosch voor de verandering eens putten zou gaan dempen voordat er kalveren zijn verdronken."

Een van de opmerkingen is dat men het budget kan handhaven dit jaar. Maar als dat al zo is dan kun je er minder van doen want alles is flink duurder geworden. Dit is gebruikelijke boekhoudkundige taal die niet naar maatschappelijke gevolgen kijkt.

PDF icon antwoordbrief sp vragen kostenstijgingen en schaarste in 2022.pdf

Lees ook: SP Fractie vraagt naar het huishoudboekje van de gemeente

Reactie toevoegen

U bent hier