h

SP Den Bosch overlegt met FNV over Heineken megawinst

15 augustus 2022

SP Den Bosch overlegt met FNV over Heineken megawinst

Foto: SP

Eerder meldden we al over minder loon, minder personeel en meer winst bij Heineken als vervolg op de eerdere steun dit jaar van SP Den Bosch aan de Heineken staking op de Rietvelden om meer loon. De FNV waardeert onze steun en deelt onze zorg: Bij Heineken ‘verdwijnt’ veel geld naar aandeelhouders stelt ook de FNV.

Op onze vraag aan de FNV of er nog actie gevoerd zal worden om niet alleen de aandeelhouders maar ook de werknemers van Heineken te laten delen in de megawinst, antwoordt de FNV dat dit niet kan vanwege een vredesbepaling in de CAO (artikel 3). Dit geeft aan dat Heineken zeer bewust zijn werknemers tekort doet.

Net als de SP Den Bosch maakt de FNV zich grote zorgen dat bedrijven steeds minder een goed bedrijfsresultaat omzetten in betere salarissen en werkomstandigheden voor zijn werknemers en lagere prijzen voor de consument. Terwijl de dividenduitkering aan de aandeelhouder flink stijgt, heerst er een hoge inflatie zonder dat het salaris even hoog meestijgt.

SP Den Bosch zal samen met de FNV dan ook Heineken blijven volgen. Als bij de volgende CAO onderhandelingen Heineken niet over de brug komt met minimaal een koopkracht correctie met terugwerkende kracht dan staan wij klaar om een staking te steunen.

Reactie toevoegen

U bent hier