h

SP Den Bosch informeert huurders over huurverhoging weigering

12 mei 2022

SP Den Bosch informeert huurders over huurverhoging weigering

Foto: SP

16 Mei is de actie voor huurbevriezing in Den Bosch gestart door de Wij Weigeren de Huurverhoging actiegroep. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door de Bond Precaire Woonvormen Den Bosch en SP Den Bosch. Wij Weigeren de Huurverhoging werkt daarbij ook samen met andere organisaties, o.a verenigd binnen de landelijke actiecoalitie Woonopstand. 

Huurders komen door huurstijgingen steeds meer financieel in de knel. Weigeren is wettelijk toegestaan. Met een voorstel hoef je niet akkoord te gaan. Verhuurders verzwijgen dat wanneer zij een huurverhoging voorstellen.

Op 16 mei was er een infoavond bij Sociaal Cultureel Centrum de Helftheuvel (zie foto). Op deze avond werd de actiemethode en het verdere verloop van deze actie besproken. Ook konden huurders hun verhaal doen:

"De huur is haast niet meer te betalen nu ook energie en voedsel prijzen hard stijgen"

Voor meer informatie zie ook: Bond Precaire Woonvormen

Ook onze SP hulpdienst staat klaar om mensen te helpen indien nodig 

Reactie toevoegen

U bent hier