h

Gemeente Den Bosch negeert SP oproep tot huurmatiging

25 mei 2022

Gemeente Den Bosch negeert SP oproep tot huurmatiging

De woningcorporaties leggen weer standaard de maximale huurverhoging (2,3%) op aan bewoners van sociale huurwoningen. SP Den Bosch heeft de gemeente opgeroepen om bij de verhuurders aan te dringen om dit te voorkomen en te pleiten voor een landelijke huurbevriezing. De gemeente geeft hier echter geen gevolg aan.

De gemeente stelt dat de corporaties maatwerk leveren als het gaat om de huur, maar deze passen standaard de maximale huurverhoging toe. De huurder moet zelf op zoek naar mogelijke matiging of huurtoeslag binnen de geldende wettelijke regels.

Verder wordt gesteld dat de huurverhoging nodig is voor de bouw van woningen. Hiermee wordt de huurder belast met financieringslasten van de bouw in Nederland waarbij vele partijen winst maken. 

SP Den Bosch vindt dit onacceptabel.

lees hieronder het antwoord van de gemeente:

antwoordbrief gemeente over huurverhoging.pdf

Reactie toevoegen

U bent hier