h

SP wil veilige straatverlichting in Hintham-Zuid

23 maart 2018

SP wil veilige straatverlichting in Hintham-Zuid

Foto: Richard van Dok / SP

De SP heeft de veiligheid van de straatverlichting in Hintham-Zuid aan de orde gesteld in vragen aan het college van B&W. Bram van Boven, fractievoorzitter van de Bossche SP fractie woont in de wijk en hij is verbaasd over de slechte staat van de lantaarnpalen. ‘Ja, het is echt schandalig dat de lantaarnpalen er zo bij staan, het gaat met name om de oude donkergroene palen. Je ziet erg veel roest op de palen en met name bij het klepje is de roest zo erg dat de gaten er in zitten. Een kind dat op straat speelt zou uit nieuwsgierigheid zomaar zijn vinger er in kunnen stoppen. Straatverlichting moet voor veiligheid zorgen, maar deze palen zijn zelf onveilig! Tijd voor vervanging dus en laten we er direct LED verlichting van maken, is nog duurzamer ook,’ aldus van Boven.

Foto: Richard van Dok / SP

Sommige palen zijn voorzien van een nieuw klepje of een likje verf, maar dit ziet er niet uit. In de Josselin de Jongstraat staat een paal die echt voor ongelukken kan zorgen. Deze paal is aan de onderkant voor de helft weggeroest.

‘Je moet er niet aan denken wat er kan gebeuren als deze paal omvalt, hij staat naast een stoep. Er wordt helaas fors bezuinigd op het onderhoud van de openbare ruimte, maar we mogen niet accepteren dat dit betekent dat er onveilige situaties ontstaan. Oh ja, in de binnenstad staat het er pico bello bij, daar zul je dit niet aantreffen. In een woonwijk wel, schandalig vind ik het, zegt Van Boven.

Klik hier voor de vragen van de SP

Reactie toevoegen

U bent hier