h

Succes bij SP Den Bosch en FNV Zorg: actie tegen afbraak van de zorg

6 juni 2015

Succes bij SP Den Bosch en FNV Zorg: actie tegen afbraak van de zorg

Foto: Chris Korsten / bd.nl

SP Den Bosch en de FNV Zorg hebben zaterdag 6 juni handtekeningen verzameld voor de actie ‘Red de Zorg’. Met deze actie verzet de SP zich tegen de kabinetsplannen en het kabinetsbeleid op het gebied van de bezuinigingen in de zorg.

Red de Zorg is een landelijke campagne en zwelt overal in het land in een rap tempo aan. Zo ook in Den Bosch, waar FNV Zorg en de SP zaterdagmiddag gezamenlijk voor het parkeerterrein van het Jeroen Bosch Ziekenhuis passanten aanspraken om de volkspetitie Red de Zorg te ondertekenen.

De landelijke actie, die op 1 mei is gestart, heeft inmiddels meer dan 300.000 handtekeningen opgeleverd. "Qua omvang begint het langzaam de richting op te gaan van het megaprotest tegen de stationering van nieuwe kernwapens in Europa, eind jaren '70/begin jaren '80. De ervaring heeft inmiddels geleerd dat de overgrote meerderheid van de mensen die we aanspreken de petitie onmiddellijk ondertekent", wist SP-gemeenteraadslid Ans Lokhoff te vertellen.

Aan het einde van middag kon de balans worden opgemaakt. "We hebben drie uur op deze plek gestaan en uiteindelijk 625 nieuwe handtekeningen verzameld. Dat is behoorlijk veel in zo'n korte tijd", concludeerde Harry van Hoorn, actiekaderlid namens FNV Zorg. Medewerkers van de IJs- Express van de SP 'beloonden' de steunbetuigers met een verfrissend aardbeienijsje.

Goede actie en bedankt!

Tijdens de actie hadden wij natuurlijk ook het weer mee en zijn er ruim 300 ijsjes uitgedeeld. Ook een verslaggever van het Brabants Dagblad kwam zich op de hoogte stellen van de actie. Tijdens deze handtekeningen actie kregen wij schrijnende verhalen te horen van mensen die (onvoldoende) zorg ontvangen en van mensen die in de zorg werkzaam zijn. De emoties liepen hier en daar hoog op. Met z’n allen waren wij overtuigd dat de bezuinigingen in de zorg stop gezet moet worden. Namens de SP wil ik alle SP-ers, voornamelijk ook de Rood leden, de mensen van de IJs-express en natuurlijk onze vakbondsmensen hartelijk danken voor hun geweldige inzet! Samen strijden we door tegen afbraak van de zorg.

Ans Lokhoff

SP Raadslid Den Bosch

Reactie toevoegen

U bent hier