h

Bewoners Boschveld eisen beter onderhoud en gezonde huizen!

18 april 2024

Bewoners Boschveld eisen beter onderhoud en gezonde huizen!

Foto: SP Den Bosch

Er waren ruim 40 bewoners uit de Kelvin-, Röntgen-, en Ampèrestraat aanwezig op de bijeenkomst in de BBS Boschveld. De bijeenkomst was georganiseerd door Wijkraad OBB en SP Den Bosch. Ze kwamen samen om Zayaz te confronteren met het slechte onderhoud, vocht, tocht, schimmel en kapotte riolering. Het onderhoud is al lang beneden peil. Daarom kreeg Zayaz ruim 60 handtekeningen aangeboden, van bewoners die gezonde en goede huizen willen!

Foto: SP Den Bosch

Toen bewoners de keuze kregen of de woningen gesloopt of gerenoveerd moesten worden hebben ze gekozen voor renovatie. Deze is dan ook in 2019 van start gegaan. Maar van verbetering is geen sprake. ‘Zayaz maakt meer kapot dan dat ze repareren,’ zegt Lies cynisch. Kim valt haar meteen bij: ‘Mijn huis is net een kwekerij van paddestoelen!’ Ook zijn er bewoners die gezondheidsproblemen hebben van de zwarte schimmel. Een bewoner geeft aan dat zijn vrouw COPD heeft gekregen door de schimmel in huis.

Foto: SP Den Bosch

Sander van Hasselt, voorzitter van de SP Den Bosch, hoort niet veel nieuws tijdens deze bijeenkomst. ‘Als SP komen we vaker, te vaak wat ons betreft, in actie voor gezonde huizen. Het is ook niet de eerste keer dat we Zayaz moeten overtuigen dat verbetering nodig is. Ook hoe ze met huurders -die hun beklag doen- omgaan is helaas niks nieuws voor ons.’

Bewoners voelen zich gekleineerd en hebben te maken met soms discriminerende en seksistische opmerkingen. Zayaz gaf aan hier een ‘zero tolerance beleid’ op te willen voeren. Zayaz heeft toegezegd voor de zomer met de bewoners in gesprek te gaan voor verbeteren.

Zie ook de volgende artikelen uit diverse media:

DTV Nieuws

Brabants Dagblad

Bossche Omroep

Reactie toevoegen

U bent hier