h

SP zet zich in voor behoud kleinschalig onderwijs in Den Bosch

2 februari 2024

SP zet zich in voor behoud kleinschalig onderwijs in Den Bosch

Foto: SP Den Bosch

In november 2023 maakte het bestuur van het Sancta Maria MAVO bekend dat de school na dit schooljaar zou gaan sluiten. Een grote domper voor de leerlingen en de ouders, die zeer tevreden zijn over de school en het kleinschalige karakter hiervan. Er waren pogingen ondernomen om een samenwerkingsverband met andere scholen aan te gaan, zoals het Pierson college in dezelfde straat, maar deze waren op niets uitgelopen.

De leerlingen moeten dus op zoek naar een andere school. Plekken zijn er weinig, aangezien op de andere ‘grote’ scholen nu al met loting gewerkt wordt aan het begin van ieder schooljaar. Fractievoorzitter van de Bossche SP, Bram Roovers: ‘We zitten dus dadelijk met de situatie dat we behoefte hebben aan kleinschalig onderwijs en een tekort hebben aan onderwijsruimte, terwijl een geschikt schoolgebouw dadelijk leeg staat. Niet uitlegbaar, en de kinderen zitten in onzekerheid over hun toekomst.’

De ouders kwamen in actie, met steun van onder andere de SP. De ouders hebben in de gemeenteraad ingesproken en vragen de gemeente om hulp. Die hulp moet de gemeente geven, zo vindt een meerderheid van de raad.

Roovers: 'Wij hebben een motie ingediend om kleinschalig onderwijs in Den Bosch te behouden en vragen we de wethouder om zich voor de leerlingen in te zetten. Hun belang moet op de eerste plaats staan en de wethouder moet zich inspannen om de leerlingen een goede plek te geven, het liefst dicht bij huis. Deze motie is gelukkig aangenomen!’

Reactie toevoegen

U bent hier