h

SP Den Bosch stelt vragen over het stilleggen van de afvalstoffendienst

4 februari 2024

SP Den Bosch stelt vragen over het stilleggen van de afvalstoffendienst

Foto: SP Den Bosch

Zondag 4 februari verscheen op de sites van het Brabants Dagblad en DTV Nieuws een artikel over het stilleggen van de overslaghal bij de afvalstoffendienst. Op last van de arbeidsinspectie is de overslaghal gesloten. De overslaghal is de plek waar vuilniswagens hun lading lossen, van daar uit gaat het verder de afvalverwerking in. De gemeente verwacht twee weken lang geen afval te kunnen ophalen bij inwoners en bedrijven.

De sluiting volgt op meerdere waarschuwingen, boetes maar ook ongevallen bij de afvalstoffendienst.  Reden voor de SP om schriftelijke vragen in te dienen. Bram Roovers, fractievoorzitter voor de SP in de Bossche gemeenteraad: ‘Vanwege de onveilige situatie bij de afvalstoffendienst is het ophalen van vuilnis voor 2 weken gestaakt. We zijn dus op het punt aanbeland dat de inspectie met vergaande maatregelen moet komen om de veiligheid voor medewerkers te verbeteren. Wij willen weten of de veiligheid wel serieus genomen wordt en waarom eerdere boetes en waarschuwingen tot weinig lijken te hebben geleid. Nu gaat het zover dat onze inwoners twee weken met hun afval blijven zitten.’

Zo wil de SP weten wat de directe aanleiding is voor het stilleggen van de afvalstoffendienst. Ook willen ze weten of de wethouder op de hoogte was van deze mogelijke maatregel door de arbeidsinspectie en hoe lang deze al ‘in de lucht hing’. Ook zijn de socialisten benieuwd of inwoners tegemoet worden gekomen, bijvoorbeeld door gratis afval te kunnen wegbrengen naar de milieustraten Treurenburg en Kruisstraat.

Foto: SP Den Bosch

Reacties

Wat dachten jullie van geen verhoging van de gemeentelijke heffingen voor dit jaar. Niet iedereen heeft een auto en kan naar een milieustraat. Niet dat ik verwacht dat er ook maar iets tegenover staat voor de inwoners hoor, want wij tellen niet mee, maar zo kan iedereen er wat aan hebben.

Reactie toevoegen

U bent hier