h

HUURDERS BOMENLANDFLAT KOMEN SAMEN MET SP DEN BOSCH EN BPW IN ACTIE TEGEN SLECHT ONDERHOUD

16 februari 2024

HUURDERS BOMENLANDFLAT KOMEN SAMEN MET SP DEN BOSCH EN BPW IN ACTIE TEGEN SLECHT ONDERHOUD

Foto: SP Den Bosch

Sinds de Bomenlandflat aan de Lagelandstraat in Den Bosch is overgenomen door Heimstaden, wordt er bijna geen onderhoud meer gepleegd. De communicatie laat ook veel te wensen over, op klachten word nauwelijks gereageerd.

Daarom komen de bewoners van de Bomenlandflat samen met de SP en de Bond Precaire Woonvormen (BPW) in actie! Ga donderdag 22 februari mee naar de overhandiging van het zwartboek en bewonerseisen aan Heimstaden. We verzamelen donderdag 22 februari, Hoogstraat 265 14:00, Eindhoven.

Klaar met achterstallig onderhoud

Bewoner Henk Verboord: “Er wordt al jaren nauwelijks onderhoud gepleegd. Sinds ik hier woon is er nog nooit een likje verf over de muren gegaan. Woningen zijn zo slecht geïsoleerd dat het gewoon doorwaait binnen – stoken in de winter is nauwelijks te betalen. Maar wel wordt jaarlijks de huur verhoogd. Op klachten wordt vaak niet eens gereageerd. We hebben perspectief nodig en dat hebben we bij Heimstaden niet. Wij willen hier blijven wonen in woningen van goede kwaliteit, want daar betalen we genoeg voor. Daarom komen wij nu in actie tegen deze wanpraktijken.”

Van Trotse Volkshuisvesting naar lakse verhuurders en huisjesmelkers

De 180 woningen waren tot 2015 van de noodlijdende woningcorporatie Vestia, die duizenden sociale huurwoningen moest verkopen. De woningen werden korte tijd eigendom van vastgoedbeleggers MVGM, vervolgens het Duitse Patrizia en zijn daarna doorverkocht aan het Scandinavische Heimstaden. Onlangs heeft Heimstaden als reactie op wetsvoorstellen om de huren te reguleren aangekondigd haar sociale huurwoningen in Nederland te verkopen. Zo dreigen er nóg meer sociale huurwoningen verkocht te worden. Hier zijn de bewoners van de Bomenlandflat de dupe van. Zo wordt het voor veel mensen onmogelijk gemaakt om aan een sociale huurwoning te komen.

DE BEWONERS EISEN: 

  1. Pleeg per direct het achterstallig onderhoud van de woningen en de gemeenschappelijke ruimtes aan de Bomenlandflat.
  2. Voer de nodige renovaties uit met aandacht voor goede isolatie, vervanging van de verouderde keukens en sanitair, verbeterde veiligheid en ventilatie.
  3. Specificeer per huurder een jaarrekening in plaats van ons onaangekondigd te confronteren met een torenhoge rekening aan het eind van het jaar, zonder onderbouwing.
  4. Zorg voor duurzame bewoning van alle woningen.
  5. Stop privatisering en uitverkoop van onze volkshuisvesting en biedt huurders bescherming tegen wanbeleid van commerciële investeerders.

Stop uitverkoop sociale huur, pleeg onderhoud en renovatie!

Reacties

Overheid moet ingrijpen

Reactie toevoegen

U bent hier