h

SP vindt brief aan provincie, ondertekend door het college van Den Bosch, schaamteloos

27 juni 2023

SP vindt brief aan provincie, ondertekend door het college van Den Bosch, schaamteloos

De brief van de B7, is ook ondertekend door het college in Den Bosch. Wat de SP betreft zijn dit krokodillentranen vanuit Den Bosch. Jarenlang wanbeleid op het gebied van wonen en dan nu de woningnood toeschrijven aan de stikstofproblemen. Jarenlang te weinig gebouwd, jarenlang te veel aan de markt laten, de wachttijd voor een sociaal huurhuis laten oplopen: de woningnood was er al lang vóór de stikstofcrisis. Oorzaak: politieke keuzes.

Ook voorstellen vanuit de SP om, voor minder geld, meer betaalbaar te bouwen en verzoeken om meer sociale huur zijn genegeerd... En je dan nu achter de stikstofcrisis verschuilen? Schaamteloos.

Ook roept het college in Den Bosch (D66, VVD, CDA, GroenLinks, PvdA en Rosmalens Belang) op tot het herstellen van de Brabantse natuur, zodat er weer woningen gebouwd kunnen worden.

5 van deze partijen (VVD, CDA, GroenLinks en PvdA) vormden tot de verkiezingen in maart het provinciale college. Zij kozen voor structurele bezuinigingen (10 miljoen Euro) op natuur.

Kortom: een brief voor de bühne. Want ze weten dondersgoed welke keuzes hun eigen partijen in de provincie maken. Keuzes die de natuur om zeep helpen en dus de al lang bestaande woningnood onnodig vergroten.

Reactie toevoegen

U bent hier