h

SP Jongeren Den Bosch in gesprek met MBO Studenten KW1 College

11 mei 2023

SP Jongeren Den Bosch in gesprek met MBO Studenten KW1 College

Foto: SP Den Bosch

De SP Jongeren in Den Bosch zijn deze week in gesprek gegaan met MBO studenten, bij het Koning Willem I College.

Als onderdeel van de campagne ‘Laat zien wat je waard ben’ is studenten gevraagd naar hun ideeën voor beter MBO onderwijs.

Sander van Hasselt, van de SP Jongeren, vindt het belangrijk naar de MBO studenten te luisteren. ‘Vaak worden de MBO’ers vergeten als het over studenten gaat. Wij, de SP Jongeren, vergeten ze niet en willen graag weten wat er beter kan.’

Er kwam vooral naar voren dat de Mbo studenten meer stagevergoeding zouden willen. Eén studente zei het heel treffend: ‘ik werk gewoon 8 uur op een dag, stage lopen, maar ik word er nauwelijks voor betaald. Dat kan en moet anders!’

De SP Jongeren willen samen met de MBO studenten optrekken voor beter onderwijs. Alle ideeën werden opgeschreven op een ideeënbord. ‘Ook hun ideeën doen er toe, zegt Van Hasselt. MBO’ers verdienen net zo veel aandacht als studenten aan de universiteit en HBO scholen. Ook MBO’ers zijn onmisbaar voor onze maatschappij,’ besluit Van Hasselt.

Ben jij ook student aan het MBO en wil je ook je ervaring delen? Laat zien wat je waard bent!

Ga naar: https://doemee.sp.nl/mboactie

Reactie toevoegen

U bent hier