h

Bij Weener XL mag het wél!

18 april 2023

Bij Weener XL mag het wél!

Foto: SP Den Bosch

Onbegrijpelijk: het besluit van de Bossche raad dat de directie van Weener XL, die jarenlang wangedrag bewust toestond, aanblijft. 

Deze directie heeft meer geluk dan die van ITV. Díe directie moet zich verantwoorden bij de advocaat van de slachtoffers van The Voice. Ze wisten van de wantoestanden op hun vloer, maar grepen niet in.

Het lijkt mode: schandalen waarbij managers en directie uit het oog verdwijnen (The Voice, DWDD, NOS Sport). Ze kleineerden, discrimineerden en scholden op mensen die voor hen werkten. 

Bij Weener XL mag zulks blijven zitten. De verantwoordelijke wethouder (Van der Sloot, CDA) ook.

Uit recent onderzoek (‘Medewerker beleving Weener XL’) blijkt: 36% van de medewerkers herkent vloeken/schelden, 23% pestgedrag en 21% discriminatie. Forse percentages voor een onderzoek waaraan nog geen 50% deelnam. 

Nóg pijnlijker: dit is geen verrassing. Al acht jaar stelt de SP-fractie dit aan de kaak. Lacherig beschuldigde men de fractie van een hetze tegen Weener XL. Ook toen interne vertrouwenspersonen de wethouder en de directie aanspraken, werd niet één keer ingegrepen.

Maar daders verdienen straf, slachtoffers mededogen. Daarom verdwijnen daders direct van de buis en wordt een directie die ingrijpen naliet, aangepakt door een advocaat.

Over The Voice: “Staatssecretaris Uslu bevestigt: ‘Er bestond een cultuur waarin grensoverschrijdend gedrag kon plaatsvinden. Slachtoffers voelden zich niet veilig én waren ook niet veilig’.” 

Alsof het over Weener XL gaat, met dít verschil: hier blijven daders ongestraft in functie. Spreekt men van een ‘shit artikel’ als de krant iets schrijft en vindt wethouder Van der Sloot ‘het vooral pijnlijk en vervelend als mensen zich verkeerd behandeld voelen’. Dus steunt ze de directie van Weener XL, want een ‘kleine meerderheid van de ondervraagden’ herkent zich hierin niet. 

Een heel grote minderheid wél. 

De motie van wantrouwen tegen de wethouder is verworpen: ook een kleine meerderheid van de Gemeenteraad (D66, VVD, Groen Links, CDA, PvdA, Rosmalens Belang, Volt en Bosch Belang) keurt dit gedrag dus goed.

Oproepje aan baanloze BN’ers:

Werkloos vanwege schelden, vloeken, pesten, etc. richting uw medewerkers en wilt u graag weer aan de slag? 

Solliciteer bij Weener XL, daar mag het wél!

Reactie toevoegen

U bent hier