h

Voormalig SP raadslid Ans Lokhoff krijgt Zilveren Tomaat

30 januari 2023

Voormalig SP raadslid Ans Lokhoff krijgt Zilveren Tomaat

Foto: SP Den Bosch

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de SP in Den Bosch heeft Ans Lokhoff de Zilveren Tomaat opgespeld gekregen. De hoogste onderscheiding die een afdeling kan uitreiken. Zij kreeg deze onderscheiding vanwege haar tomeloze inzet voor betere werkomstandigheden bij Weener XL.

Fractievoorzitter van de SP in Den Bosch, Bram Roovers, hield een korte toespraak. Hij blikte terug op afgelopen jaar en keek vooruit naar het huidige jaar. Opvallende is dat 2023 nog geen maand oud is, maar de Bossche SP al veel in actie zijn, gelet op de vele berichten in de media.

‘Klopt’, zegt Roovers desgevraagd. ‘We hebben deze maand samen met bewoners in ’t Zand een zwartboek aangeboden omdat de bewoners onder verschrikkelijke omstandigheden moeten wonen in de huizen van Zayaz. Ook zijn we volle bak in actie voor het behoud van het Citadelhofje. Daarbij kwam er begin deze maand ook een 5 pagina’s tellend artikel in het Brabants Dagblad over de werkomstandig heden bij Weener XL. Toch een soort erkenning van ons harde werk en volhardendheid’, aldus Roovers.

Dat harde werk en volhardenheid zijn volledig toe te schrijven aan Ans Lokhoff, raadslid van 2015 tot en met maart 2022. Keer op keer bracht zij de signalen over de werkomstandigheden bij Weener XL naar de gemeenteraad.

Lokhoff: ‘Ik deed gewoon mijn werk als volksvertegenwoordiger. Opgeven komt niet in mijn woordenboek voor. Ondanks dat andere raadsleden of de wethouder mij uitlachten, ik ging door. Ook hebben ze meer dan eens gezegd dat ik een hetze aan het voeren was tegen de Weener XL.’

Het bracht Lokhoff niet van de wijs en zij bleef volhouden. Het artikel in de krant was dan ook geen verrassing voor haar. ‘Helaas was het voor niks nieuws, voor niemand binnen onze fractie. Hopelijk, nu iedereen heeft kunnen lezen hoe het zit, wordt het beter voor de mensen bij Weener XL.’

Nu heeft ze dus de Zilveren Tomaat opgespeld gekregen. ‘Onverwacht, maar erg mooi om deze waardering te krijgen,’ besluit een zichtbaar geëmotioneerde Lokhoff.

Reactie toevoegen

U bent hier