h

BEWONERS CITADELLAAN KOMEN IN VERZET

16 januari 2023

BEWONERS CITADELLAAN KOMEN IN VERZET

Foto: SP Den Bosch

De bewoners aan de Citadellaan, waarvan de huizen gesloopt moeten worden om er een nieuw Designmuseum te bouwen, komen in verzet. Vorige week, tijdens de raadsbijeenkomst ‘Informeren & Ontmoeten’ spraken zij de gemeenteraad toe. Vandaag 16 januari hebben ze een spandoek opgehangen, midden op het hofje. De SP in Den Bosch ondersteunt de bewoners in hun strijd voor behoud van hun thuis. Nico Heijmans, SP-lijsttrekker voor de komende provinciale statenverkiezingen hielp de bewoners het doek op te hangen.

‘Betaalbaar wonen is ook (een) kunst’ staat er te lezen op het doek. ‘Klaar als een klontje’, aldus Heijmans. ‘Zie nog maar eens een betaalbaar huurhuis te vinden,’ zo vervolgt Heijmans, ‘de huren rijzen de pan uit en deze huizen met een huur van nog geen EUR600 per maand moeten tegen de vlakte voor een nieuw Designmuseum. Oh ja, de wachttijd op een sociaal huurhuis is ook al meer dan 9 jaar.’

Bewoners vinden de plannen maar niks, dat zij moeten verkassen voor de nieuwbouw van het museum. Het museum staat nu naast het Noord Brabants Museum in de Bossche binnenstad. Cor, één van de bewoners: ‘Destijds, zo’n 10 jaar terug moest het per se naast elkaar. En nu moet het verhuizen. Leuk en aardig, maar waarom hier? Waarom op dit mooie stuk Den Bosch dat ook al 100 jaar oud is? Het moet ook nog eens meer dan EUR40 miljoen kosten. Het kost dus EN veel geld EN wij als bewoners moeten verhuizen. Ik vind het niks, niemand hier trouwens. Daarom komen we in actie.’

De bewoners en SP trekken samen op om deze plannen tegen te houden. Heijmans: ‘Tijdens ophangen van het doek kwamen er al mensen voorbij die zeiden de plannen belachelijk te vinden dit 100-jaar oude stukje Den Bosch inleveren voor een nieuw museum.’ ‘ Wat ons betreft blijven de huizen hier staan, want het Citadelhofje is al een museum,’ besluit Heijmans.

Foto: SP Den Bosch

Reacties

Ook staat ik achter jullie met deze actie. Ik snap niet waar de gemeente en Designmuseum mee bezig is.

Ja belachelijk zo’n leuke huizen afbreken.museum in de binnenstad is ook voor toeristen aantrekkelijker.

Gemeente word wakker
Hebben we niet in de jaren zestig rond gelopen met het idee om de binnen dieze te dempen ? Citadel is cultureel erfgoed afblijven ?
We hebben ruimtes genoeg in Den Bosch om een museum te realiseren

Ik steun deze actie voor behoud van het Citadelhofje!
Belachelijke plannen en dat in een gebied dat men autoluw (Orthenseweg) wil maken. Gemeente en Museum, STOP, met die achterlijke prestigeprojecten die alleen maar heel veel geld kosten! Richten jullie al niet genoeg schade aan met het nieuwe theater welke zo nodig op de Parade moet komen, terwijl de Brabant Hallen een veel logischer plek zou zijn. Fuseer het SM met het Noord Brabants Museum dat is voor de stad (lees: haar bewoners) het goedkoopste. Stop de verspilling zodat de belastingen eindelijk eens omlaag kunnen in plaats van alleen maar te laten stijgen!

Belachelijk om Weer n mooi hofje weg te willen hebben! Laat bepaalde stukken van ons Mooie Den Bosch gewoon Zijn voor wat het is! We zijn juist zo Trots op die mooie plekjes in onze stad!

Reactie toevoegen

U bent hier