h

SP Den Bosch in gesprek met krakers JBZ parochie

10 augustus 2022

SP Den Bosch in gesprek met krakers JBZ parochie

Foto: SP

De SP Den Bosch fractie en jongeren bezochten de bijeenkomst bij de krakers van de JBZ parochie. "Frusterend dat ik van de huurtoeslag alleen mag huren onder de 443 Euro per maand. Daar kun je hier niks voor vinden." vertelt de krakers woordvoerster Sanne, 22 jaar en werkend bij het Design museum.

De krakers zijn op 23 juli in het al jaren leegstaande parochie gebouw van het JBZ getrokken. Door lange wachttijden bij de woonservice en een lage maximale  huurgrens voor de huurtoeslag voor jongeren maken ze geen schijn van kans op de reguliere woonmarkt.

Op dit moment worden er via woonservice 13 woningen aangeboden, waarvan de goedkoopste 489,45 Euro aan huur kost exclusief service kosten, maar deze is alleen beschikbaar voor 65+.

Reactie toevoegen

U bent hier