h

SP den Bosch in gesprek in Hintham over de hoge prijzen

17 augustus 2022

SP den Bosch in gesprek in Hintham over de hoge prijzen

Foto: SP

Dinsdagavond ging de SP Den Bosch in de buurt Hintham aan de deur in gesprek met inwoners over de hoge prijsstijgingen. Bewoners merken dat alles flink duurder wordt en maken zich zorgen over de toekomst en om medemensen met een kleine beurs. Daarom steunen zij de SP kosten omlaag actie.

Een bewoner met een jong gezin vertelt: "mijn spaarrekening wordt steeds kleiner". Een ouder echtpaar meldt: "wij gaven wel 100 Euro per maand aan donaties maar hebben dit nu stop moeten zetten".

Als SP zijn we altijd geïnteresseerd in wat mensen te vertellen hebben en we hoorden dan ook andere verhalen waarbij men onderling contact, buurt verbondenheid en lokaal georganiseerde activiteiten belangrijk vindt.

"Balen dat het FC Den Bosch home bij 't Zonneke door de gemeente gesloten is" vertelt een man die al 16 jaar een seizoenkaart heeft.

Een oudere man vertelt dat de eenzaamheid hem wel zwaar valt: "mijn vrouw is jaren geleden overleden, mijn kinderen wonen wat verder weg en vele vrienden zijn weggevallen. Ik ga wekelijks met iemand koffie drinken in de Biechten en ga er maandelijks eten. Maar er wordt niet zoveel georganiseerd waaraan ik kan deelnemen."  

Een andere man vertelt: "ik mis wel buurtactiviteiten vanwege het contact met de buurt, zoals een straatfeest met eten en een springkussen. Vroeger deden we dat nog wel eens. Ik denk dat door Corona er de klad in is gekomen". 

De uitspraak "ik ben een Hinthamse, geen Bosschenaar" geeft wel aan dat de buurt belangrijk is voor de mensen.

De SP is een landelijke actie begonnen met gesprekken aan de deur, bijeenkomsten in het land en een landelijke protestdag op zaterdag 17 September in Den Haag omdat er nu maatregelen nodig zijn om te zorgen dat mensen rond kunnen komen.

Lees meer over onze koopkracht actie en doe mee op: kostenomlaag.sp.nl/

Reactie toevoegen

U bent hier