h

SP Den Bosch in gesprek in de Maasstroom over inflatie

11 augustus 2022

SP Den Bosch in gesprek in de Maasstroom over inflatie

Foto: SP

Woensdag avond ging SP Den Bosch aan de deur in de Bossche buurt de Maasstroom in gesprek met inwoners over de hoge prijsstijgingen. Bewoners maken zich zorgen en steunen de SP kosten omlaag actie.

Van bewoners met een variabel energie contract horen we dat het voorschot meer dan verdubbeld is. Een jonge moeder van meerdere kinderen verteld "ik schuif zoveel mogelijk betalingen en uitgaven naar achteren, maar dat houdt een keer op". Een student verteld "mijn energie toeslag aanvraag is afgewezen omdat ik student ben". Vandaag konden wij hem berichten dat de gemeente Den Bosch na een gerechtelijke uitspraak toch besloten heeft om ook studenten die in aanmerking komen een energie toeslag toe te kennen.

Gelukkig zijn er ook bewoners die een vast energie contract hebben, maar zij maken zich wel zorgen over de toekomst en anderen.

Daarnaast deelden bewoners ook andere zorgen. In de jaren 90 was er door Zayaz beneden wel dubbel glas geplaatst maar boven is het nog steeds enkel glas met als gevolg onnodige stookkosten en beslagen ramen met schimmel/aanslag op het kozijn. "Dat krijg je er maar moeilijk af" vertelt een bewoonster.

Sommige bewoners geven aan dat ze niet begrijpen dat Zayaz geen zonnepanelen op de daken plaatst. "Ze zeggen dat de daken hiervoor niet geschikt zijn".

Ook parkeerproblemen komen aan de orde. Veel gezinnen met volwassen kinderen die werken maar geen zelfstandige woning kunnen vinden of betalen blijven noodgedwongen thuis. Als beide ouders werken dan zijn er vele auto's per woning. Met bewoners die hun werkbusje mee naar huis nemen neemt de parkeerdruk nog meer toe. Hars afscheidende bomen die bij parkeerhavens staan maken die plaatsen onbruikbaar, met nog minder parkeerruimte als gevolg.

Een ander gemelde irritatie is de karige begroeiing van sommige gemeente perkjes.  "Het wordt wel bijgehouden maar het meeste is zand en geen plant. En het tuinafval wordt gewoon in zakken achtergelaten want dat moet dan later door anderen opgehaald worden. Regelmatig treffen we dan opengescheurde zakken aan en ligt de inhoud op straat" .

Een bewoonster vertelde dat er voor gezinnen met weinig geld een warm buffet en spelmiddagen worden georganiseerd. Mooi om deze solidariteit aan te treffen tussen bewoners.

De SP is een landelijke actie begonnen met gesprekken aan de deur, bijeenkomsten in het land en een landelijke protestdag op zaterdag 17 September in Den Haag omdat er nu maatregelen nodig zijn om te zorgen dat mensen rond kunnen komen.

Lees meer over onze koopkracht actie en doe mee op: kostenomlaag.sp.nl/

Reactie toevoegen

U bent hier