h

SP Den Bosch in gesprek over koopkracht in de Donk

22 juli 2022

SP Den Bosch in gesprek over koopkracht in de Donk

Foto: SP

Donderdag avond ging SP Den Bosch aan de deur in de Bossche buurt de Donk in gesprek met inwoners over de hoge inflatie. Men gaf aan dat de prijsstijging goed te voelen is.

Een echtpaar met een AOW en een heel klein aanvullend pensioen vertelde dat men geen energietoeslag toegewezen kreeg omdat hun inkomen 30 Euro boven de norm zit. "We weten niet of we nog wel eens een chinese maaltijd kunnen afhalen"

Een moeder met 3 jonge kinderen wist niet hoe ze de energie toeslag kon aanvragen, waarbij we ze naar onze hulpdienst hebben doorverwezen.

Een man vertelde dat hij ziek is geworden en geen werk meer heeft. Dat alles zo veel duurder wordt maakt het extra moeilijk.

Daarnaast wilde men ook wel andere verhalen kwijt zoals een jonge vrouw die bij vrienden inwoont omdat ze maar geen sociale huurwoning toegewezen krijgt ondanks het feit dat ze al 8 jaar ingeschreven staat.

Er was ook een mooi verhaal van een echtpaar dat in de corona tijd enkele maanden geen werk had en toen besloot om enkele eenzame mensen uit te nodigen voor een etentje. Dit heeft nieuwe vriendschappen opgeleverd met wie ze nog steeds contact hebben. Ook hebben ze tijdens Corona met de buren in hun huizenblok samen buiten, ieder in zijn eigen tuin, een borrel gehouden waarbij de man met zijn gitaar voor een leuk muziekje zorgde. 

Deze verhalen geven aan dat solidariteit en verbondenheid nodig is om mensen door een  moeilijke tijd heen te helpen. Daarom is de SP een landelijk koopkracht campagne begonnen. Uw steun is van belang om een duidelijke boodschap af te geven dat er ingegrepen dient worden.

Lees meer hierover op: kostenomlaag.sp.nl/

Reactie toevoegen

U bent hier